• Business

    Ξεκινούν ξανά με έντονους ρυθμούς οι διεργασίες για την πώληση των λιγνιτών της ΔΕΗ

    • NewsRoom
    ΔΕΗ

    ΔΕΗ


    Ξεκινούν και πάλι οι διεργασίες για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ με την έναρξη του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για υποβολή δεσμευτικών προσφορών στις αρχές Οκτωβρίου. Τις πρώτες κιόλας μέρες του Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα management interviews, οι συναντήσεις δηλαδή των ενδιαφερόμενων επενδυτών με τα στελέχη της ΔΕΗ αρμόδια για τον διαγωνισμό.

    Στις συναντήσεις αναμένεται να συμμετάσχουν οι τέσσερις ν εκ των πέντε κοινοπραξιών από την πρώτη φάση του διαγωνισμού, δηλαδή τα σχήματα που έχουν παρουσία και έχουν καταστήσει σαφές το ενδιαφέρον τους για την πώληση. Αυτές είναι η κοινοπραξία του ομίλου Κοπελούζου με την κινεζική China Energy,  η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την τσεχική Seven Energy, η Μυτιληναίος και η Elvalhalcor. Μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανίσει περαιτέρω ενδιαφέρον η τσεχική EPH, η οποία είχε εκδηλώσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον στην πρώτη φάση του διαγωνισμού.

    Από τα 4 σχήματα που έχουν απομείνει και συνεχίζουν στο διαγωνισμό, τα 2 εμφανίζονται «ζεστά» (ΓΕΚ Τέρνα – Seven Energy και όμιλος Κοπελούζου – China Energy), ενώ την ίδια στιγμή η Μυτιληναίος εμφανίζεται εξαιρετικά επιφυλακτική και η ELVALHALCOR δεν κατέληξε σε συμφωνία για να ενταχθεί σε κάποιο σχήμα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χρήστος Καλογρίτσας: Η βαρύγδουπη πτώση- Τα πρόστιμα απο το ΚΕΦΟΜΕΠ και οι εργολαβίες στην ΔΕΗ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Seven Energy διεκδικεί τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ: «Απαραίτητες για την ασφάλεια εφοδιασμού»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  ΔΕΗ: Υπεγράφη η ρύθμιση δανείων €1,27 δισ



    ΣΧΟΛΙΑ