ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ξεκινούν και πάλι οι διεργασίες για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ με την έναρξη του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για υποβολή δεσμευτικών προσφορών στις αρχές Οκτωβρίου. Τις πρώτες κιόλας μέρες του Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα management interviews, οι συναντήσεις δηλαδή των ενδιαφερόμενων επενδυτών με τα στελέχη της ΔΕΗ αρμόδια για τον διαγωνισμό.
Στις συναντήσεις αναμένεται να συμμετάσχουν οι τέσσερις ν εκ των πέντε κοινοπραξιών από την πρώτη φάση του διαγωνισμού, δηλαδή τα σχήματα που έχουν παρουσία και έχουν καταστήσει σαφές το ενδιαφέρον τους για την πώληση. Αυτές είναι η κοινοπραξία του ομίλου Κοπελούζου με την κινεζική China Energy, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την τσεχική Seven Energy, η Μυτιληναίος και η Elvalhalcor. Μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανίσει περαιτέρω ενδιαφέρον η τσεχική EPH, η οποία είχε εκδηλώσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον στην πρώτη φάση του διαγωνισμού.
Από τα 4 σχήματα που έχουν απομείνει και συνεχίζουν στο διαγωνισμό, τα 2 εμφανίζονται «ζεστά» (ΓΕΚ Τέρνα – Seven Energy και όμιλος Κοπελούζου – China Energy), ενώ την ίδια στιγμή η Μυτιληναίος εμφανίζεται εξαιρετικά επιφυλακτική και η ELVALHALCOR δεν κατέληξε σε συμφωνία για να ενταχθεί σε κάποιο σχήμα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χρήστος Καλογρίτσας: Η βαρύγδουπη πτώση- Τα πρόστιμα απο το ΚΕΦΟΜΕΠ και οι εργολαβίες στην ΔΕΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Seven Energy διεκδικεί τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ: «Απαραίτητες για την ασφάλεια εφοδιασμού»
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΔΕΗ: Υπεγράφη η ρύθμιση δανείων €1,27 δισ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δελφικοί Διάλογοι για το Μέλλον της Ανθρωπότητας: Μια συνάντηση για το σύγχρονο «Μαντείο των Δελφών»
- Ένας νεαρός ποταμός, πηγή πλούτου αρχαίας ελληνικής πόλης στη Μικρά Ασία
- Αβεβαιότητα για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ – Ιράν: Δεν πάει στη Γενεύη ο Τζέι Ντι Βανς
- Γιατί Πιερρακάκης και Στουρνάρας επιμένουν στην Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.