• Business

    Το ολοκαύτωμα της Folli Follie!

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. CEO FF Group

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. CEO FF Group


    Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι αυτή την ώρα η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie, που έχει ξεκινήσει από το απόγευμα και διαρκεί ήδη επτά ώρες!

    Η συνεδρίαση που ήρθε μετά την παραίτηση του διεθνούς οίκου Rothschild από τη θέση του βασικού χρηματοοικονομικού συμβούλου του Folli Follie Group, προκειμένου να συνδράμει το έργο της αναδιάρθρωσης, φαίνεται ότι αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου.

    Αυτό καθώς το δρόμο της οικειοθελούς αποχώρησης φέρεται να επιλέγει και η εταιρεία ορκωτών λογιστών, η Ernst & Young που είχε προσληφθεί προκειμένου να ελέγξει και να προσαρμόσει τις οικονομικές καταστάσεις του 2017 με βάση τα πραγματικά ευρήματα της έρευνας. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες η EY επικαλείται εμπόδια στη συνεργασία της με τους βασικούς μετόχους και όπως προκύπτει από τη μαραθώνια συνεδρίαση, γίνεται προσπάθεια η συνεργασία να διασωθεί. Ήδη πάντως μαζί με τη Rothschild, την παραίτησή τους έχουν υποβάλει ο νομικός σύμβουλος Allen & Overy με έδρα το Λονδίνο, αλλά και η ελληνική δικηγορική εταιρεία Μπερνίτσας, που είχαν αναλάβει τη νομική υποστήριξη του διεθνούς οίκου στο έργο της αναδιάρθρωσης.

    Θρυαλλίδα για τις διαδοχικές παραιτήσεις φαίνεται να αποτελεί η στάση της οικογένειας Κοτσολιούτσου να επιμένει στην παραμονή της στη διοίκηση και τη μετοχική σύνθεση του ομίλου, με βάση τα σενάρια που προτείνει ο σύμβουλος αναδιάρθρωσης.

    Υπό το βάρος των καταιγιστικών εξελίξεων πάντως, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον ιδρυτή και πρόεδρο του ομίλου Δημήτρη Κουτσολιούτσο να έχει αποδεχθεί την παραίτησή του από τη διοίκηση των θυγατρικών εταιρειών στην Κίνα, κάτι που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.

    Μπροστά στον καταιγισμό των παραιτήσεων θέμα ωρών είναι και η δημοσιοποίηση του πορίσματος της της δικανικής αξιολόγησης που διενέργησε στην Ασία η Alvarez & Marshall, η υποβολή του οποίου αναμενόταν άλλωστε από χθες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έκτακτο ΔΣ στη Folli Follie παρουσία του Δ. Κουτσολιούτσου: Εγκαταλείπουν μαζικά το «σάπιο μήλο» σύμβουλοι και στελέχη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Folli Follie: Ξεπουλάει όσο-όσο σε αναζήτηση ρευστότητας – Bazaar από 20€ 

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα «καμπάνα» για την Folli Follie από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς



    ΣΧΟΛΙΑ