• Business

    Folli Follie: Νέο αίτημα αποδέσμευσης περιουσιακών στοιχείων – Ξεσπούν οι δικηγόροι της οικογένειας Κουτσολιούτσου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Γεώργιος Σάμιος, πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της FF Group, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, Ιδρυτής και πρώην Πρόεδρος της FF Group και του υπο-Ομίλου της Ασίας

    Γεώργιος Σάμιος, πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της FF Group, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, Ιδρυτής και πρώην Πρόεδρος της FF Group και του υπο-Ομίλου της Ασίας


    Νέο αίτημα αποδέσμευσης περιουσιακών στοιχείων κατέθεσαν χθες στο τέλος της δικασίμου της 18ης Απριλίου 2024, νομικοί εκπρόσωποι της προσωρινής διοίκησης της Folli Follie στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

    Το νέο αίτημα έρχεται μετά την πρόσφατη αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών περί αποδέσμευσης περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie από το ΣΤ Ποινικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου. Όπως είχε μεταδώσει πρώτο το mononews, το ΣΤ Ποινικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου με το υπ’ αριθμόν 473/13-03-2024 βούλευμά του αναίρεσε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, σύμφωνα με το οποίο αποδεσμεύονταν τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της Folli Follie από τις ανακριτικές αρχές.

    Να σημειωθεί δε, ότι είναι η τρίτη φορά που οι εκπρόσωποι της προσωρινής διοίκησης της Folli Follie εμφανίζονται στο ποινικό δικαστήριο για να υποβάλλουν το προαναφερθέν αίτημα. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της νέας διοίκησης το αίτημα αφορά στην αποδέσμευση ακινήτων και τραπεζικών λογαριασμών που περιέχουν το ποσό περίπου των 2,1 εκατομμυρίων ευρώ, ιδιοκτησίας της εταιρείας προ του 2007, που είναι απαραίτητα για να ολοκληρωθεί η εξυγίανση της εταιρείας.

    Η παρουσία των εκπροσώπων της προσωρινής διοίκησης προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δικηγόρων της οικογένειας Κουτσολιούτσου, οι οποίοι μίλησαν για μία ακόμη φορά για την ανικανότητα της νέας διοίκησης να φέρει εις πέρας το έργο της εξυγίανσης.

    «Ζητώ την πλήρη απόρριψη του αιτήματος»

    «Η εξυγίανση κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα από την ανικανότητα της νέας διοίκησης. Είναι ντροπή να λέει ότι εξαρτάται από 1 εκατομμύριο ευρώ. Είναι ομολογία αποτυχίας. Ζητώ την πλήρη απόρριψη του αιτήματος, που δεν αποτελεί σκοπό αλλά σκοπιμότητα», ανέφερε ο Μάνος Ροδουσάκης ενώπιον της έδρας.

    Την ίδια ώρα, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, δικηγόρος της Καίτης και του Δημήτρη Κουτσολιούτσου κατηγόρησε τη νέα διοίκηση για ιδιοτελή συμφέροντα. «Η διοίκηση της Folli Follie έρχεται για μία ακόμη φορά να κρύψει τα ιδιοτελή της συμφέροντα κάτω από έναν δικαστικό μανδύα. Τρεις φορές έρχονται να τρυπώσουν στη διαδικασία του δικαστηρίου προσπαθώντας να αποσπάσουν την επιθυμητή απόφαση», σχολίασε.

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος υποστήριξε ότι με αυτό το νέο αίτημα, η νέα διοίκηση της εταιρείας αποδεικνύει ότι απέτυχε να εφαρμόσει την εξυγίανση δεδομένου ότι έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που ανέλαβαν αυτό το έργο. «Τον προηγούμενο μήνα πούλησαν ένα ακίνητο στην Παιανία. Τι πούλησαν και τι σημαίνει αυτό;», πρόσθεσε χαρακτηρίζοντας τη νέα διοίκηση ως λεηλατητές και όχι εξυγιαντές, κάνοντας λόγο για λεηλασία της εταιρείας και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.

    «Το αίτημα είναι αβάσιμο»

    Ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, δικηγόρος του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου χαρακτήρισε το αίτημα της νέας διοίκησης αβάσιμο, υπογραμμίζοντας ότι το να δοθεί άδεια αποδέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων σημαίνει ότι η νέα διοίκηση «θα ξεκάνει ό,τι ακίνητα έχουν απομείνει». Επιπλέον, ο κ. Αναγνωστόπουλος επεσήμανε το γεγονός ότι η νέα διοίκηση δεν έχει αναρτήσει οικονομικές καταστάσεις για τον όμιλο. «Αν οι κατηγορούμενοι παραπλάνησαν το επενδυτικό κοινό, η νέα διοίκηση τι κάνει;», είπε.

    Αντίστοιχα, η Φλώρα Κατσαρού, επίσης δικηγόρος του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, αναφέρθηκε στη νεοσυσταθείσα εταιρεία «European Assets Co», μέ έδρα το Λουξεμβούργο, με σκοπό τη διαχείριση των ακινήτων της Folli Follie.

    Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο mononews ο κ. Ροδουσάκης μετά το τέλος της δικασίμου:

    «Για άλλη μια φορά οι νομικοί παραστάτες της εταιρείας Folli Follie αποπειρώνται να διαταχθεί η αποδέσμευση νομίμως δεσμευθέντων στα πλαίσια της ποινικής διαδικασίας ακινήτων, γιατί δήθεν το Πολυμελές Πρωτοδικείο έχει εξαρτήσει την επιτυχή έκβαση της εξυγίανσης από αυτά τα ακίνητα.

    Αυτό είναι επιεικώς ανακριβές και η συμπεριφορά η συγκεκριμένη ενδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο μέχρι σήμερα το ότι θετικό παρέδωσε η διοίκηση Κουτσολιούτσου και οι προσπάθειες που έκανε η διοίκηση Κουτσολιούτσου και ότι είχε απομακρυνθεί ώστε να σωθεί, να διασωθεί η εταιρεία με ήδη κλεισμένη συμφωνία με πολύ καλύτερους όρους, την οποία αυτή η διοίκηση απέρριψε με το αιτιολογικό ότι δήθεν πίσω από αυτή τη συμφωνία ήταν ο Κουτσολιούτσος, θα έμενε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό στη νυν εταιρεία, δηλαδή οι ομολογιούχοι θα έπαιρναν το 49%, ενώ με αυτό το σχέδιο παίρνουν το 90%. Καταστρέφουν το σύνολο της εταιρείας. Είναι ξεκάθαρη απόδειξη ανικανότητας»

    Η εισαγγελέας της έδρας μετά από μία ολιγόλεπτη διακοπή είπε ότι επιφυλάσσεται να προχωρήσει σε απάντηση του αιτήματος μετά την απόφαση του ποινικού δικαστηρίου.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος προσφάτως κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εναντίον των μελών της προσωρινής διοίκησης της εταιρείας και κατά παντός άλλου υπευθύνου, για την καθυστέρηση της εξυγίανσης της εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη Folli Follie: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων – Τι είπαν Βαρθαλίτης, Τσακαλογιάνη και Στελλούδης

    O Δημήτρης Κουτσολιούτσος μήνυσε τη διοίκηση της Folli Follie – «Ατυχώς και αδίκως κατηγορούμαι εγώ, εκείνοι οδηγούν σε πτώχευση την εταιρεία μου»

    Δίκη Folli Follie: Αναιρέθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών περί αποδέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων



    ΣΧΟΛΙΑ