• Business

    Στέλιος Χατζηιώαννου: “Απογειώνει” την Easy Jet…προς άγνωστη κατεύθυνση!

    Στέλιος Χατζηιωάννου


    Σκεπτικός φαίνεται να είναι ο εφοπλιστής Στέλιος Χατζηιωάννου…μετά το Brexit που αποφάσισε ο Βρετανικός λαός, για το μέλλον της αεροπορικής του εταιρίας χαμηλού κόστους Eas Jet, τα γραφεία της οποία βρίσκονται στην Μεγάλη Βρετανία, τουλάχιστον μέχρι να αποσαφινιστεί η νέα σχέση της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Πάντως, όπως άφησε να εννοηθεί σήμερα η διευθύνουσα σύμβουλο της Easy Jet Κάρολιν ΜακΚόλ η μεταγκατάσταση εκτός Μεγάλης Βρετανίας είναι σχεδόν αναπόφευκτη.

    Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας, σχολιάζοντας ρεπορτάζ του Sky News, το οποίο ανέφερε επίσης ότι η Easy Jet είχε αρχίσει τις συνομιλίες με τις αεροπορικές ρυθμιστικές αρχές των κρατών-μελών της ΕΕ για τη μετεγκατάσταση των κεντρικών της γραφείων, δήλωσε ότι η εταιρία θέλει να είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα.

    easy jet

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sky News η διευθύνουσα σύμβουλος Κάρολιν ΜακΚόλ κατά τη διάρκεια ιδιωτικών συναντήσεων που είχαν την εβδομάδα που πέρασε επεσήμανε ότι η εταιρία θα χρειαστεί να μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία μετά την ψήφο της Βρετανίας υπέρ του Brexit.

    “Για θέματα που αφορούν την νομική οντότητα, ή άλλα διαρθρωτικά ζητήματα, δεν χρειάζεται να λάβουμε αυτές τις αποφάσεις… έως ότου γνωρίζουμε ποια θα είναι η έκβαση των συνομιλιών (Βρετανίας-ΕΕ)”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

    easy jet

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΜακΚόλ δήλωσε στο Reuters ότι η εταιρία είχε επισπεύσει τις συνομιλίες για απόκτηση πιστοποιητικού αερομεταφορέα (AOC) σε διαφορετική χώρα της ΕΕ. Η απόκτηση πιστοποιητικού αερομεταφορέα από άλλη χώρα της ΕΕ θα δώσει τη δυνατότητα στην Easy Jet να συνεχίσει να πετά στην Ευρώπη ενώ θα έχει συμπληρωματική ισχύ προς το βρετανικό πιστοποιητικό που επιτρέπει στην εταιρία να πετά στη Βρετανία. Πηγή του γερμανικού κλάδου αερομεταφορών δήλωσε ότι θα η Easy Jet θα ήταν καλοδεχούμενη εάν ήθελε να αποκτήσει ένα τέτοιο πιστοποιητικό στη Γερμανία, αλλά ότι η εταιρία θα έπρεπε να επενδύσει στη Γερμανία και ενδεχομένως να μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία από το Λούτον.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/brexit-pia-diethnis-trapeza-stamatai-tis-bussiness-stin-anglia/57969



    ΣΧΟΛΙΑ