• Ναυτιλία

    Ποιες ναυτιλιακές μετοχές -και μία ελληνική- επιλέγει η Clarksons

    John Michael Radziwill, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της C Transport Maritime


    Στις κορυφαίες επιλογές της Clarksons Platou Securities μπήκε με το… καλημέρα η μετοχή της ναυτιλιακής GoodBulk, συμφερόντων του εφοπλιστή John Michael Radziwill.

    Η Clarksons καλύπτει πλέον τη μετοχή της GoodBulk, και η πρώτη της αποτίμηση γι’ αυτήν ήταν εξαιρετικά θετική, καθώς έδωσε σύσταση buy, εκτιμώντας ότι τα επόμενα χρόνια τα κέρδη της θα εκτοξευθούν. Ειδικότερα, οι αναλυτές της εταιρείας αναμένουν για την GoodBulk κέρδη 11 εκατ. δολαρίων για το 2017, 61 εκατ. δολαρίων για το 2018, 103 εκατ. δολαρίων για το 2019 και 112 εκατ. δολάρια για το 2020.

    Οι αναλυτές της Clarksons έθεσαν ως τιμή-στόχο τα 30 ευρώ ανά μετοχή, προβλέποντας μία θετική ροή κεφαλαίων της τάξεως ων 342 εκατ. δολαρίων έως το 2020.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο John Michael Radziwill έχει ελληνική καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του, καθώς είναι εγγονός του Γιάννη Μ. Καρρά και πρώτος ξάδελφος του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού. Μάλιστα, στα Greek Shipping Awards των Lloyd’s List τιμήθηκε to 2017 με το βραβείο Greek Shipping Newsmaker of the Year.

    Η GoodBulk, με έδρα στο Μονακό, ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 και αποτελεί μια νέα ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, που ήδη έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες πλοιοκτήτριες capesizes, χάρη σε μία συμφωνία με την CarVal για την απόκτηση 13 πλοίων.

    Όσο για τις άλλες κορυφαίες επιλογές της Clarksons Platou Securities στην αγορά του ξηρού φορτίου, αυτές είναι η Star Bulk (συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Πέτρου Παππά) και η Golden Ocean, ενώ στην αγορά των τάνκερ η Clarksons ρίχνει το βάρος στις μετοχές των DHT Holdings, Euronav, Scorpio Tankers και Golar LNG.

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers ναυτιλία
    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Αλαφούζος: Τι θα γίνει με τα 4 νεότευκτα VLCCs της Kyklades Maritime

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα deals δύο ελληνικών ναυτιλιακών στην αγορά του LPG

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Οικονόμου: Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών λανσάρει η DryShips



    ΣΧΟΛΙΑ