• Business

    Θ. Φέσσας: Πρέπει να γίνουν ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα

    • NewsRoom
    Θεόδωρος Φέσσας, πρόεδρος ΣΕΒ

    Θεόδωρος Φέσσας, πρόεδρος ΣΕΒ


    Θετική χαρακτηρίζει την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, σημειώνοντας πως «όταν αρχίσουν να ευημερούν οι αριθμοί κάποια στιγμή θα ευημερήσουν και οι άνθρωποι».

    Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Φέσσας υπογραμμίζει την αναγκαιότητα μιας πολιτείας να ακούει τις ανάγκες των επιχειρήσεων και να προσπαθεί να τις συνδράμει να επενδύσουν και να προσφέρουν δουλειά στον κόσμο.

    Αναφορικά με το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο και την επόμενη ημέρα της Ελλάδας, ο κ. Φέσσας τονίζει πως «ο απλός κόσμος περιμένει να βρει δουλειά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν επενδύσεις. Το κράτος λεφτά για επενδύσεις δεν έχει. Άρα πρέπει να γίνουν ιδιωτικές επενδύσεις. Για να γίνουν ιδιωτικές επενδύσεις πρέπει να έρθουν επιχειρηματίες και επιχειρήσεις. Αυτοί πρέπει να βρουν ένα φιλικό κλίμα, ένα ευνοϊκό περιβάλλον κα νομίζω ότι από εδώ και πέρα οι δουλειές θα έρθουν. Δεν θα γίνει αυτόματα, θέλει μία πολιτεία η οποία να ακούει τις ανάγκες των επιχειρήσεων και να προσπαθεί να τις βοηθήσει να επενδύσουν και να προσφέρουν δουλειά στον κόσμο».

    Τέλος, ο κ. Φέσσας προτρέπει τον υπουργό Οικονομίας, Γιάννη Δραγασάκη «να ενθαρρύνει τις φιλοεπιχειρηματικές αποφάσεις και να κόψει τις αρνητικές, όλες εκείνες τις συνιστώσες που εμποδίζουν τους επιχειρηματίες- επιχειρήσεις να επενδύσουν» εστιάζοντας στη «νοοτροπία της δημόσιας διοίκησης» και σημειώνοντας ότι «χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις ούτε το δημόσιο μπορεί να συντηρηθεί.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέλλυ Κάτσου : Πώς εξελίξαμε την Pharmathen σε μια πολυεθνική εταιρία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευάγγελος Μυτιληναίος: Νέα μεγάλη επένδυση στην ενέργεια – Όλες οι πληροφορίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χρ. Μεγάλου: «Όχημα» για την ανάπτυξη η καινοτομία



    ΣΧΟΛΙΑ