• Business

    Exin για Εθνική Ασφαλιστική: Οι κύριοι εταίροι δεσμεύονται να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή – Τι συνέβη με την Pimco

    Τζον Κάλαμος


    «Σε συνεχή επικοινωνία με την Τράπεζα της Ελλάδος για την ολοκλήρωση της συναλλαγής» εξαγοράς του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής βρίσκεται η EXIN, όπως υποστηρίζει η εταιρεία σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπό της. Στο πλαίσιο αυτό «ένας ενημερωμένος φάκελος προστέθηκε την περασμένη εβδομάδα», υποστηρίζει η εταιρεία.

    «Μετά από αυτή την υποβολή, προέκυψαν άρθρα που κάνουν εικασίες και περιέχουν φήμες σχετικά με διάφορους οργανισμούς που συμμετέχουν στην εξαγορά. Οι φήμες και οι εικασίες δεν θα σχολιαστούν», υποστηρίζει η EXIN, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «οι κύριοι εταίροι της οποίας δεσμεύονται να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή». 

    Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά τα δημοσιεύματα για Berkshire και Pimco επενδύουν στην εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής. Να σημειωθεί ότι η φημολογούμενη συμμετοχή της Pimco, που αρχικώς διαψεύστηκε, αφήνεται πλέον ανοιχτή, καθώς σύμφωνα με νεότερη αναδημοσίευση, η διάψευση αναφέρεται στο κατά πόσο υπάρχει «τελική συμφωνία για συμμετοχή της στο deal». Συγκεκριμένα σημειώνεται ότι «η PIMCO δεν έχει συμφωνήσει ακόμη – σε αυτό το στάδιο – τη συμμετοχή της στο σχήμα χρηματοδότησης υπό το EXIN Group». 

    «Εν αναμονή των νομικών και κανονιστικών απαιτήσεων της διαδικασίας – όπως ορίζεται – ο Όμιλος EXIN δεν μπορεί να προβεί σε γνωστοποιήσεις εκτός του πλαισίου των επίσημων διαδικασιών», καταλήγει η ανακοίνωση.

    Τζον Κάλαμος



    ΣΧΟΛΙΑ