• Big Story

    Διακοπές τέλος! Επιστροφή στη μάχη για κυβέρνηση και αντιπολίτευση – Ποια τα «καυτά μέτωπα»


    Εν μέσω μίας αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης- ενδεικτικής του κλίματος που θα κυριαρχήσει και το επόμενο διάστημα- για το πού έκανε διακοπές ο πρωθυπουργός στις φωτιές της Ανατολικής Αττικής τα πολιτικά στελέχη επιστρέφουν δειλά δειλά στα καθήκοντά τους.

    Μία πρόγευση έδωσε ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος σήκωσε το γάντι στην πρόκληση του Μαξίμου πως η Πειραιώς δεν βρήκε να πει κουβέντα για την νέα αναβάθμιση της χώρας από τον οίκο αξιολόγης Fitch για να σχολιάσει συνολικά την οικονομική κατάσταση της χώρας λέγοντας ότι «δεν έχουμε ακόμη φθάσει στο επίπεδο αξιολόγησης που είχε η χώρα το 2014». Βρήκε δε μία καλή αφορμή για να θυμίσει πως τα τελευταία χρόνια η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση, η ανταγωνιστικότητά της επιδεινώθηκε, το οικονομικό κλίμα κατέρρευσε, οι καταθέσεις συρρικνώθηκαν και επιβλήθηκαν κεφαλαιακοί περιορισμοί.

    Ομοίως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα στο καυτό Σαββατοκυριακο του Αυγούστου επιτέθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη που επεδίωξε να κάνει διαχωρισμό της θέσης του από την ΝΔ για να τού θυμίσει πως όλα θα ειπωθούν στην εξεταστική για την οικονομία (από την επόμενη Βουλή).

    Θεωρητικώς η κυβέρνηση ξαναπιάνει δουλειά από σήμερα γνωρίζοντας ότι ήδη στα τέλη Αυγούστου θα έρθει αντιμέτωπη για μία ακόμη φορά με τον εφιάλτη του ΕΝΦΙΑ. Ο συγκεκριμένος φόρος προκαλεί δυσφορία στην κυβέρνηση λόγω της προεκλογικής της δέσμευσης τον Ιανουάριου του 2015 ότι θα τον καταργήσει. Κάτι που ωστόσο δεν έγινε με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να εμφανίζεται υπόλογη απέναντι στους πολίτες που θεωρούν ότι η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ αποτελεί έναν από τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να την εμπιστεύονται.

    Το Μαξίμου προβληματίζεται περισσότερο για τις φορολογικές πιέσεις που δέχεται η κοινωνία έπειτα από επτά χρόνια μνημονίων παρά από τις προσπάθειες της αντιπολίτευσης να το εγκλωβίσει σε μία κατάσταση σκανδαλολογίας. Για παράδειγμα στο κυβερνητικό επιτελείο πιστεύουν ότι  ακόμη και στην συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή για να συζητηθεί η πρόταση της ΝΔ για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής εις βάρος του Πάνου Καμμένου σε σχέση με τις συνομιλίες του με ισοβίτη καταδικασμένο για ναρκωτικά, η Πειραιώς δεν θα καταφέρει ν προκαλέσει τραύματα ούτε στην κυβερνητική εικόνα ούτε στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού.

    Αντιθέτως στην ΝΔ εκτιμούν ότι οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα του Μαξίμου επομένως είναι χρήσιμο να στοχεύουν όποτε μπορούν προς αυτό το σημείο. Γνωρίζοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία κρίνεται στην συγκυβέρνηση με το κόμμα του κ. Καμμένου στην Πειραιώς θεωρούν ότι εάν ο υπουργός Άμυνας αισθανθεί κάποια στιγμή ότι δεν έχει κάλυψη από τον Αλέξη Τσίπρα δεν θα διστάσει να τινάξει την συμμαχία τους στον αέρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έντονος διάλογος Γ. Κυρίτση – Αδ. Γεωργιάδη μέσω Twitter για τον Χίτλερ και τον Στάλιν!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτονόητο να μη συμμετέχουμε σε συνέδριο για τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χρ. Σταϊκούρας: Καλή η αναβάθμιση από τους οίκους, αλλά ακόμα δεν φτάσαμε εκεί που ήμασταν το 2014



    ΣΧΟΛΙΑ