• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Τα στοιχεία από την αγορά εργασίας έδωσαν ώθηση στον Dow Jones

    Wall Street


    Σε ανοδικό έδαφος έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να παίρνουν ώθηση από τις ανακοινώσεις για την εργασίας.

    Ο αριθμός των νέων αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 3.000 την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά παραμένει κοντά σε ιστορικό χαμηλό. Ο κινητός μέσος όρος των τεσσάρων εβδομάδων αυξήθηκε στις 224.500.

    Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ADP Research Institute, ο ιδιωτικός τομέας στις ΗΠΑ συνέχισε να προσθέτει άλλες 177.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο. Οι μικρές επιχειρήσεις πρόσθεσαν 29.000 θέσεις, οι μεσαίες 80.000 και οι μεγάλες 69.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ADP.

    Τα δεδομένα έφεραν ευφορία στη Wall Street, με τον Dow Jones να κλείνει στις 24.356,74 μονάδες, με άνοδο 0,75%. Ο S&P 50 έκλεισε στις 2.736,61 μονάδες με άνοδο 0,86% ενώ ο Nasdaq στις 7.586,43 μονάδες, με άνοδο 1,12%.

    Την ίδια ώρα, στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου, η Άνγκελα Μέρκελ δήλωνε ότι θα ταχθεί υπέρ της μείωσης των ευρωπαϊκών δασμών στις εισαγωγές αμερικανικών οχημάτων, απαντώντας σε προσφορά της Ουάσινγκτον να εγκαταλείψει τις απειλές περί επιβολής δασμών σε ευρωπαϊκά οχήματα με αντάλλαγμα παραχωρήσεις.

    Πάντως, η Fed, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασή του Ιουνίου που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, προειδοποιεί πως οι κίνδυνοι που απορρέουν από την εμπορική πολιτική των ΗΠΑ, “έχουν ενταθεί” και θα μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στον επιχειρηματικό κλίμα και στις επενδυτικές δαπάνες.

    Την Παρασκευή, οι ΗΠΑ σκοπεύουν να επιβάλλουν δασμούς ύψους $34 δισ. στα κινεζικά προϊόντα και το Πεκίνο αναμένεται να ανταποδώσει την ίδια μέρα.



    ΣΧΟΛΙΑ