• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Πτώση για Dow Jones εν αναμονή της τρίτης αύξησης των επιτοκίων από τη Fed

    Jerome Powell, επικεφαλής Fed

    Jerome Powell, επικεφαλής Fed


    Με απώλειες έκλεισε την Τρίτη η Wall Street, με την αγορά να στρέφει το βλέμμα της προς τις αυριανές ανακοινώσεις της Fed, η οποία αναμένεται να προχωρήσει στην τρίτη αύξηση των επιτοκίων μέσα στο 2018.

    Το ενδιαφέρον των επενδυτών κινείται κυρίως γύρω από τις εκτιμήσεις που θα παρουσιάσει ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, για την οικονομία και τον πληθωρισμό στη συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει την ανακοίνωση των αυξήσεων. Ο Powell, αναμένεται μάλιστα να αναφερθεί και στον αντίκτυπο στην αμερικανική οικονομία που θα έχει ο εμπορικός πόλεμος που διεξάγουν οι ΗΠΑ εναντίον της Κίνας. Άλλωστε, τη Δευτέρα η Ουάσινγκτον ενεργοποίησε νέους δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές, ύψους 200 δισ. δολαρίων, με το Πεκίνο να απαντά με δασμούς 60 δισ. δολάρια σε αμερικανικά αγαθά.

    Από εκεί και πέρα, η αγορά παρακολούθησε και την ομιλία του προέδρου Τραμπ στον ΟΗΕ. Ο Αμερικανός πρόεδρος άσκησε κριτική στον OPEC για τις αυξημένες τιμές του αργού, ζητώντας την αύξηση της παραγωγής, ενώ υπεραμύνθηκε της πολιτικής του στο εμπόριο.

    Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Dow Jones έκλεισε στις 26.492,21 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,26%, ενώ ο  S&P 500 έκλεισε στις 2.915,56 μονάδες, με απώλειες 0.13%. Αντίθετα για μια ακόμα ημέρα ο  Nasdaq κατάφερε να κινηθεί ανοδικά, επιστρέφοντας πάνω από το όριο των 8000 μονάδων. Πιο συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός δείκτης έκλεισε στις 8.007,47 μονάδες, με κέρδη 0,18%.

    Την ίδια ώρα η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου ενισχύθηκε κοντά στο 3,10%, πλησιάζοντας σε υψηλά επτά ετών.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις 11 βρέθηκαν σε θετικό έδαφος. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι McDonald’s (+1,90%), Walt Disney (+0,76%) και Apple (+0,63%) ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι  Procter & Gamble (-1,35%), UnitedHealth (-1,44%) και Intel 45.91(-2,13%).



    ΣΧΟΛΙΑ