• ΑΓΟΡΕΣ

    H Boeing έσωσε τη Wall Street, βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί του Dow Jones

    Dow Jones Wall Street


    Μικτή ήταν η εικόνα στα χρηματιστήρια της Wall Street, με τo Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να καταφέρνει να κλείσει με ήπια κέρδη, χάρη στην αντίδραση που έδειξαν οι μετοχές του Dow Jones κατά το τελευταίο μέρος της συνεδρίασης, την ώρα που το Χρηματιστήριο του Nasdaq συνέχισε στο «κόκκινο».

    Οι επενδυτές είχαν ξανά στραμμένα τα βλέμματα στην αγορά των ομολόγων, καθώς η απόδοση του αμερικανικού 10ετές κρατικού ομολόγου βρέθηκε στο 3,02% για πρώτη φορά μετά τα τέλη του 2013, δίνοντας ώθηση στην τιμή του δολαρίου, σε υψηλά τριών μηνών.

    Ωστόσο, τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Boeing, η οποία έκλεισε με άνοδο 4,16%, άλλαξαν το κλίμα για τον Dow Jones, ο οποίος κατάφερε να σπάσει το αρνητικό σερί των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων.

    Έτσι, ο Dow jiones έκλεισε με άνοδο 0,25% στις 24.083,83 μονάδες, ενώ ο  S&P 500 τερμάτισε στις 2.639,40 μονάδες, με κέρδη 0,18%. Αντίθετα, ο  Nasdaq υποχώρησε στις  7.003,74 μονάδες, με απώλειες 0,05%.

    Μετά το τέλος των συνεδριάσεων, η μετοχή της Facebook σημειώνει άνοδο 3% καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.



    ΣΧΟΛΙΑ