• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Έσπασε το τριήμερο ανοδικό σερί του S&P 500 μετά τα στοιχεία για την ανάπτυξη – Βουτιά 10% για τη Meta

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με απώλειες έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, με τα στοιχεία για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ στο πρώτο τρίμηνο αλλά και την απογοήτευση που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις της Meta να επηρεάζουν αρνητικά την αγορά της Νέας Υόρκης.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 38.085,80 μονάδες με απώλειες -0,98%, ο S&P 500 έκλεισε στις 5.048,42 μονάδες με απώλειες -0,46% ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε στις 15.611,76 μονάδες με απώλειες -0,64%.

    Η Wall Street είδε το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των ΗΠΑ να αυξάνεται κατά μόλις 1,6% το πρώτο τρίμηνο του έτους ,την ώρα που οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones προέβλεψαν ότι η αύξηση του ΑΕΠ θα ανέλθει στο 2,4%.

    Παράλληλα,  η έκθεση έδειξε ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν με ρυθμό 3,4%, πολύ πάνω από την άνοδο 1,8% του προηγούμενου τριμήνου, προκαλώντας νέα αμφισβήτηση για το εάν η Federal Reserve θα μπορέσει να μειώσει τα επιτόκια σύντομα. Πλέον, τα στοιχήματα για τις κινήσεις της FED δίνουν περισσότερες πιθανότητες στο να υπάρξει μόνο μια μείωση των επιτοκίων φέτος, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

    Την ίδια ώρα, η αγορά δεν μπόρεσε να βρει νέα ώθηση από τα αποτελέσματα της Meta, καθώς η εταιρεία, αν και ξεπέρασε με άνεση τις εκτιμήσεις της αγοράς για έσοδα και κέρδη, σκόρπισε απογοήτευση με την ασθενέστερη του αναμενόμενου καθοδήγηση εσόδων για το δεύτερο τρίμηνο. Η μετοχή έκλεισε στο -10,56%, στη  μεγαλύτερη ημερήσια πτώσηαπό τον Οκτώβριο του 2022.

    Βουτιά 8,18% σημείωσε και η μετοχή της IBM, παρασύροντας ξανά σε αρνητικό έδαφος τον Dow Jones, μετά την  απουσία συναινετικών εκτιμήσεων για τα έσοδα πρώτου τριμήνου, ενώ και η Caterpillar έκλεισε στο -6,96% και η Microsoft έκλεισε στο -2,36%. Στήριξη στον δείκτη επιχείρησαν να δώσουν οι  Merck (2,87%), Intel (1,98%) και Boeing (1,58%).

    Η αγορά αναμένει πλέον τα αποτελέσματα της Microsoft και της Alphabet, που ανακοινώνονται μετά το κλείσιμο της Πέμπτης, ενώ με αγωνία αναμένεται την Παρασκευή η ανακοίνωση του δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, ένα μέτρο του πληθωρισμού που παρακολουθεί κυρίως η FED.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Γύρισμα από τα χαμηλά μήνα και κλείσιμο με άνοδο 0,9% για το WTI

    Ευρωαγορές: Απώλειες -0,91% ο DAX, ανοδικά κινήθηκε το Λονδίνο

    VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων – Οι κινήσεις της εβδομάδας



    ΣΧΟΛΙΑ