• ΑΓΟΡΕΣ

    Ο ενεργειακός κλάδος πλήγωσε τη Wall Street – Με κέρδη έκλεισε την εβδομάδα ο Nasdaq

    Wall Street


    Μικτή ήταν η εικόνα στα χρηματιστήρια της Wall Street, κατά τη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους δείκτες Dow Jones και S&P 500 να κλείνουν με ήπιες απώλειες, την ώρα που ο Nasdaq κατάφερε να τερματίσει σε θετικό έδαφος.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Dow  Jones υποχώρησε στις 24.753,09 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,24%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.721,33 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,24% ενώ ο  Nasdaq έκλεισε με άνοδο 7.433,85 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,13%.

    Σε επίπεδο εβδομάδας, πάντως, και οι τρεις δείκτες κατάφεραν να σημειώσουν κέρδη. Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε με εβδομαδιαία κέρδη 0,2%, ο S&P με κέρδη 0,3% και ο Nasdaq με άνοδο 1,1%.

    Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρέθηκαν για μια ακόμα ημέρα οι γεωπολιτικές εξελίξεις, με το βλέμμα να στρέφεται ξανά στη Βόρεια Κορέα. Παρά την χθεσινή επίσημη ακύρωση της συνάντησης που είχε προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου, με σημερινή του δήλωση o Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ανατροπής των σημερινών δεδομένων.  «Θα δούμε τι θα συμβεί. Αυτή τη στιγμή μιλάμε μαζί τους», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους. Σε σημερινή του ανάρτηση στο Twitter o Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δήλωση της Βόρειας Κορέας ότι παραμένει ανοικτή σε συνομιλίες, μετά τις δηλώσεις του ιδίου περί ακύρωσης της Συνόδου των δύο ηγετών.

    Παρά τα ενθαρρυντικά νέα, οι εξελίξεις στον χώρο του πετρελαίου, με τις τιμές να πραγματοποιούν νέα βουτιά μετά τις αναφορές ότι ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία εξετάζουν την αύξηση της παραγωγής τους έως και κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, άσκησαν ισχυρές πιέσεις στον κλάδο της ενέργειας. Οι δύο πλευρές σκοπεύουν με αυτό τον τρόπο να καλύψουν την υποχώρηση των προμηθειών από το Ιράν και τη Βενεζουέλα, έπειτα από τις κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών κατά των δύο χωρών. Ο ενεργειακός κλάδος στον S&P 500 υποχώρησε κατά 2,6%.

    Μεταξύ των μετοχών του S&P 500, αυτή που ξεχώρισε αρνητικά ήταν η μετοχή της Gap Inc., η οποία μετά τα απογοητευτικά κέρδη που ανακοίνωσε υποχώρησε κατά 15%.



    ΣΧΟΛΙΑ