• ΑΓΟΡΕΣ

    Μνήμες… Οκτωβρίου στη Wall Street: Βουτιά 800 μονάδων για τον Dow Jones, στο -3,8% o Nasdaq

    Wall Street


    Με ισχυρές απώλειες έκλεισε την Τρίτη η Wall Street, με τον Dow Jones να σημειώνει απώλειες 800 μονάδων και τον Nasdaq να υποχωρεί κατά 3,80%, θυμίζοντας ημέρες Οκτωβρίου.

    Αιτία της πτώσης ήταν ο έντονος σκεπτικισμός που αναπτύσσεται τις τελευταίες ώρες μεταξύ των επενδυτών για την συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, για την αναβολή της αύξησης των δασμών στις κινεζικές εισαγωγές. Παρά την αρχική αισιοδοξία, που οδήγησε σε άνοδο τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη τη Δευτέρα, οι εκτιμήσεις των αναλυτών έφεραν νέο «πονοκέφαλο» στην αγορά, καθώς πλέον αμφισβητείται ξεκάθαρα η δυνατότητα για τελική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Χαρακτηριστική είναι η αμφισβήτηση γύρω από το θέμα της μείωσης και κατάργησης των κινεζικών δασμών στις εισαγωγές αμερικανικών αυτοκινήτων, στο οποίο αναφέρθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ τις προηγούμενες ημέρες.

    Μάλιστα η πτώση έρχεται μια μέρα πριν το κλείσιμο της αγοράς την Τετάρτη, λόγω της κηδείας του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους.

    Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο Dow Jones υποχώρησε στις 25.027,07 μονάδες, σημειώνοντας βουτιά 799,36 μονάδων (-3,10%). Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.700,06 μονάδες, με απώλειες 3,24% ενώ ο Nasdaq στις 7.158,43 μονάδες, με πτώση 3,80%. Αυτή ήταν η χειρότερη συνεδρίαση για τη Wall Street από τις 10 Οκτωβρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ