• Winners & Losers

    Winners and Losers

    Κάθε μήνα η δημοσιογραφική ομάδα του mononews.gr θα κρίνει και θα δημοσιεύει ποιοι είναι αυτοί που ξεχώρισαν στις προηγούμενες 30 ημέρες. Που ξεχώρισαν είτε θετικά είτε αρνητικά.

    6 Φεβρουαρίου 2020


    To mononews.gr παρουσιάζει κάθε μήνα το προφίλ των κερδισμένων και των χαμένων του μήνα που πέρασε: από την πολιτική, την επιχειρηματική και τη δημοσιογραφική σκηνή.

    Έτσι για τον μήνα Ιανουάριο η ομάδα του mononews.gr θεωρεί ότι κερδισμένοι και χαμένοι του μήνα είναι οι εξής:

    Κερδισμένοι:

    Κάλεν Τόμσον, Bienville Capital Management

    Νότης Μηταράκης, υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

    Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών

    Χάρης Καρώνης, επικεφαλής  και κύριος μέτοχος της Viva

    Χαμένοι

    Μιχάλης Γουλανδρής, εφοπλιστής

    Μπομπ Ντάιμοντ, Praxia Bank

    Χρήστος Καλογρίτσας, Εργολάβος

    Εύη Κουτσαυτάκη, ΣΚΑΪ

    Κάλεν Τόμσον

    Bienville Capital Management

    Ο εμβληματικός, Αμερικανός «γκουρού» των επενδύσεων Γουόρεν Μπάφετ, έχει υποστηρίξει ότι «η τιμή είναι αυτό που πληρώνεις, ενώ αξία είναι αυτό που παίρνεις».

    Στα τέλη του περσινού Ιανουαρίου, η χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας τιμολογούσε την τράπεζα Πειραιώς στα ευτελή επίπεδα των 248,9 εκατ. ευρώ. Δηλαδή στα 0,57 ευρώ ανά μετοχή.

    Στην τελευταία συνεδρίαση του εφετινού Ιανουαρίου, το «χαρτί» της τράπεζας βρέθηκε να είναι στα 3,22 ευρώ, ενώ η κεφαλαιοποίηση της Πειραιώς διαμορφώθηκε στα 1,4 δις ευρώ. Καταγράφοντας μέσα σε χρονικό διάστημα 12 μηνών, τηλαυγείς υπεραξίες της τάξεως του 465%…

    Ο 42χρονός Κάλεν Τόμσον, συνιδρυτής και διαχειριστής του αμερικανικού fund, Bienville Capital Management, είναι ένας από τους λιγοστούς που διέκριναν έγκαιρα, την υποτιμημένη μετοχή της μεγαλύτερης εμπορικής τράπεζας της χώρας. Αναζητώντας νέες επενδυτικές ιδέες, ο Αμερικανός διαχειριστής είχε έρθει στην Αθήνα το 2018 και μετά από επαφές που έκανε, αποφάσισε να ανοίξει ορισμένες μικρές θέσεις στην ελληνική αγορά. Έκτοτε, οι επισκέψεις στην ελληνική πρωτεύουσα συνεχίστηκαν, με τον Κάλεν Τόμσον να οργανώνει τις συναντήσεις του στο «Μεγάλη Βρετανία», όπου και συνηθίζει να διαμένει.

    Σε μια από αυτές τις συναντήσεις, μοιράστηκε τις επενδυτικές του ιδέες  με έναν γνώριμό του, διορατικό Έλληνα διαχειριστή Fund, με μακρά παρουσία στην αγορά, ο οποίος είχε ήδη στοχεύσει την Πειραιώς. Έτσι, πριν από περίπου δώδεκα μήνες το Bienville Capital (καλή πόλη σημαίνει το όνομά του) ξεκίνησε να αγοράζει μετοχές της Πειραιώς. Η χρηματιστηριακή εικόνα της οποίας άρχισε βαθμιαία να βελτιώνεται, στον απόηχο των πυκνών και ορθολογικών πρωτοβουλιών από την πλευρά του CEO της τράπεζας Χρήστου Μεγάλου.

    Δείγμα της εμπιστοσύνης στην ακολουθούμενη πολιτική του Χρήστου Μεγάλου, ήταν και η ενίσχυση των μετοχικών θέσεων στην οποία προχωρούσε συνεχώς ο Κάλεν Τόμσον. Αυξάνοντας το ποσοστό συμμετοχής του Bienville Capital. Τα προς διαχείριση επενδυτικά κεφάλαια του οποίου κινούνται τώρα στα επίπεδα του ενός δις δολαρίων. Έχοντας στο πελατολόγιό τους αρκετούς θεσμικούς φορείς,  μεταξύ των οποίων είναι αμερικανικά πανεπιστήμια και νοσηλευτικά κέντρα.

    Πριν από λίγες μέρες κοινοποιήθηκε επίσημα ότι ο Κάλεν Τόμσον είναι  ο… Mr 5,5% της Τράπεζας Πειραιώς, με την τρέχουσα αγοραία αξία των μετοχών που είναι στο χαρτοφυλάκιο Bienville Capital να ανέρχεται στα περίπου στα 77 εκατ. ευρώ. Και όπως όλα δείχνουν ο Κάλεν Τόμσον ήρθε για να μείνει καθώς το αμερικανικό Fund έχει μακροπρόθεσμη επενδυτική στρατηγική.

    —Δ.Κ.

    Νότης Μηταράκης

    Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

    Ο Βουλευτής Χίου και μέχρι πρότινος Υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης κλήθηκε πριν από λίγες ημέρες από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να διαχειριστεί το πρόβλημα του μεταναστευτικού, ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία.

    Ο πρωθυπουργός προχώρησε στην ίδρυση και πάλι ξεχωριστού υπουργείου μετανάστατευσης και ασύλου, προκειμένου να εφαρμοστεί άμεσα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος με βασικό στόχο την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών και άξονες την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, την αποτρεπτική επίδραση της νέας διαδικασίας ασύλου και των κλειστών δομών και την συνεχιζόμενη διεθνοποίηση του ζητήματος.

    Καταλληλότερο για να ηγηθεί αυτού του σχεδιασμού δεν μπορούσε να βρει από τον Νότη Μηταράκη. Ως γνωστόν ο βουλευτής εκλέγεται στην ακριτική Χίο, συνομιλεί καθημερινά με κατοίκους και φορείς του νησιού,  γνωρίζει από πρώτο χέρι όλες τις πτυχές του προβλήματος και τι πρέπει να γίνει ώστε να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς η υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής.

    Από την πρώτη κιόλας στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου εξήγγειλε σημαντικές δράσεις όπως την καθιέρωση «εβδομαδιαίων δρομολογίων επιστροφών», προκειμένου σε συνδυασμό με την επίσπευση των διαδικασιών ασύλου να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση των νησιών, ενώ ταχύτατα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την τοποθέτηση πλωτού φράχτη που θα ενισχύσει την επιτήρηση σημείων που είναι κοντά στα τουρκικά παράλια. Μάλιστα η επιλογή του πλωτού φράχτη συγκέντρωσε πλήθος θετικών σχολίων εντός και εκτός συνόρων, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θα μείνει με «σταυρωμένα χέρια».

    —Α.Μ

    Χρήστος Σταϊκούρας

    Υπουργός Οικονομικών

    Το κατάλληλο timing είναι η συνταγή, ο τρόπος, η μέθοδος, η στρατηγική και το άπαν στις αγορές. Όταν οι προηγούμενες μνημονικές κυβερνήσεις, εκτός από το τραγικό πρώτο οκτάμηνο της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, μιλούσαν για κατευνασμό των αγορών, όσο το spread των ελληνικών ομολόγων σε σχέση με τα γερμανικά ή τα αντίστοιχα χωρών του τρίτου κόσμου άγγιζαν στρατοσφαιρικά επίπεδα, ο Χρήστος Σταϊκούρας με θητεία στο banking του Ηνωμένου Βασιλείου παλαιότερα, το είχε εμπεδώσει καλά.

    Με την απόδοση των ελληνικών ομολόγων κάθε χρονικής περιόδου να διολισθαίνει σε ιστορικά χαμηλά, την Wall Street  επίσης σε ιστορικά υψηλά και την Ευρώπη σε υψηλά 5ετίας, αλλά και τον κοροναϊό πριν μετατραπεί από συνάχι σε θανατηφόρα γρίπη, ο κ. Σταϊκούρας σήκωσε το τηλέφωνο και έδωσε το «ok» στον Δημήτρη Τσάκωνα, τον επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, να προετοιμάσει την έκδοση του 15ετούς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έγινε κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια. Δεν έγινε κάποιο roadshow, ούτε «ψηστήρι» στις αγορές. Η έκδοση ξεκίνησε χαμηλά, από 1,8 δισ. ευρώ, και κατέληξε στα 2,5 δισ. ευρώ, ενώ είχαν σωρευτεί προσφορές 19 δισ. ευρώ. Περισσότερο και από το επιτόκιο το ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι αυτό που μετράει. Κι αυτό το «ψηστήρι» φαίνεται ότι ο κ. Σταϊκούρας το ξέρει καλά…

    Σ.Χ

    —Σ.Χ.

    Χάρης Καρώνης

    Επικεφαλής και κύριος μέτοχος της Viva

    Το όνειρο της τραπεζικής άδειας έγινε πραγματικότητα για τον Χάρη Καρώνη και ο επικεφαλής  και κύριος μέτοχος της Viva, είναι ο άνθρωπος που τον πρώτο μήνα του 2020 έδρεψε καρπούς από προσπάθειες χρόνων.   Όχι μόνο κατάφερε   να προσελκύσει τους επενδυτές του equity fund Hedosophia  πετυχαίνοντας αποτίμηση που  τριπλασίασε την αξία της  Viva μέσα σε 20 μήνες, αλλά έκλεισε και τη συμφωνία για την απόκτηση της Praxia Bank, βάζοντας τις βάσεις για ακόμη υψηλότερες αποτιμήσεις.

    Mε σπουδές ηλεκτρολόγου-μηχανολόγου, ξεκίνησε από μουσικός παραγωγός ραδιοφώνου, αλλά πρωτοπόρος σε θέματα διαδικτύου οδήγησε με επιτυχία τα βήματα της viva στην ηλεκτρονική τραπεζική.

    Σήμερα, με τη δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά της Praxia Bank  εξασφαλίζει  την άδεια λειτουργίας τραπεζικού ιδρύματος και μαζί την δυνατότητα να γίνει ο ισχυρότερος διεθνοποιημένος Έλληνας cyberbanker.

     Η Viva  θα μπορεί να ανοίγει καταθετικούς λογαριασμούς με αριθμούς IBAN   παρακάμπτοντας όσο το δυνατόν το υφιστάμενο «πλέγμα» των 4 συστημικών τραπεζών, θα μπορεί να «διασυνδεθεί» απευθείας με τοπικά συστήματα πληρωμών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, να προχωρά σε εκκαθάριση καρτών και συναλλαγών παγκόσμιων brands (Visa, Mastercard, American Express, China Union Pay, Bancontact, JCB), αλλά και τοπικής εμβέλειας, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιό της με νέες συμφωνίες…

     Γνωρίζοντας το πάθος του για διεθνοποίηση, αν και νωρίς,  είναι βέβαιο ότι ήδη σχεδιάζει την επέκταση των δραστηριοτήτων της Praxia  με την ίδρυση υποκαταστημάτων της σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    Και αν η Viva, «είναι σαν τα παιδιά που τα βλέπεις κάθε μέρα και δεν καταλαβαίνεις πότε μεγάλωσαν, αλλά μια μέρα συνειδητοποιείς πως έχουν πια μεγαλώσει» (όπως λέγεται ότι έχει πει γνωστός τραπεζίτης), τότε με την Praxia… το παιδί θα πετάξει κι άλλο μπόι.

     

    —Μ.Π

    Μιχάλης Γουλανδρής

    Εφοπλιστής

    Δύσκολα ξεκίνησε το 2020 για τον εφοπλιστή Μιχάλη Γουλανδρή, που είδε να βγαίνουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό τέσσερα μυθικά ακίνητα που έχει στην ιδιοκτησία του και βρίσκονται σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση, στο κέντρο της Αθήνας.

    Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για τη δεύτερη απόπειρα πώλησης των εν λόγω ακινήτων λόγω χρεών προς τι τράπεζες, – η πρώτη ήταν τον περασμένο Απρίλιο και απέβη άκαρπη- δεν δείχνει να υπάρχει καμία βελτίωση στα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ο γόνος μίας εκ των ισχυρότερων οικογενειών της Ελλάδας.

    Τα τέσσερα σπίτια της οδού Βασιλέως Γεωργίου Β  (δίπλα στο Μέγαρο Μαξίμου), είναι συνολικής αξίας 15,5 εκατ. δολαρίων και η εμπορική τους αξία έχει οριστεί στα 9,1 εκατ. ευρώ, 4,8 εκατ. ευρώ, 735.000 ευρώ και 765.000 ευρώ. Οι υποχρεώσεις του κ. Γουλανδρή προς τις τράπεζες είναι τεράστιες και τα ακίνητα έχουν προσημειωθεί για αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

    Σημειώνεται ότι τα πρώτα σύννεφα για το γνωστό εφοπλιστή έκαναν την εμφάνιση του το 2012, όταν έγινε γνωστό ότι πούλησε την περίφημη θαλαμηγό του Beluga, που αποτελούσε επί σειρά ετών το πλωτό του γραφείο, σε Σαουδάραβα κροίσο έναντι 3,4 εκατ. ευρώ.

    Αν και τον Ιούλιο του 2006, με τη συμφωνία πώλησης της χρηματιστηριακής Π&Κ στην Εθνική Τράπεζα ο κ. Γουλανδρής εισέπραξε το ποσό των 24 εκατ. δολαρίων, η απόφαση του να επενδύσει στην αγορά real estate αποδείχθηκε μοιραία, λόγω της κρίσης που έπληξε τη συγκεκριμένη αγορά τα επόμενα χρόνια, εξέλιξη που του προκάλεσε μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

    Μπομπ Ντάιμοντ

    Praxia

    Υποδεέστερος της φήμης του ισχυρού deal maker αποδείχθηκε και πάλι ο κ. Μπομπ Ντάιαμοντ  της Atlas Merchant Capital.

    Το άδοξο τέλος της Praxia Bank έδειξε πως ο άλλοτε κραταιός CEO της Barclay’s δεν έχει ούτε τη διορατικότητα, ούτε τη στρατηγική για να υλοποιήσει επιτυχώς τα επενδυτικά του σχέδια.

    Ο κ. Ντάιαμοντ απέκτησε την Praxia Bank τον Φεβρουάριο του 2017 και ο στόχος ήταν να γίνει  η πρώτη challenger bank στην Ελλάδα. Η τράπεζα προσέλαβε στελέχη. Έδωσε υψηλούς μισθούς. Η διοίκηση της  ήλπιζε ότι,  καθώς δεν είχε το βάρος των «κόκκινων» δανείων,  θα έκανε τη διαφορά στο ελληνικό banking. Μάλιστα τότε ο κ. Ντάιαμοντ μιλώντας σε διεθνή μέσα έκανε λόγο για τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες στον ελληνικό τραπεζικό τομέα.

    Οι ελπίδες αποδείχθηκαν φρούδες. Το σχέδιο του ματαιώθηκε, καθώς ο κ. Ντάιαμοντ δεν έπεισε τους επενδυτές που εκπροσωπεί ότι το εγχείρημα θα  είναι προσοδοφόρο για αυτούς και οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου γίνονταν μετ΄ εμποδίων.

    Και έτσι στα τέλη Ιανουαρίου –και πριν συμπληρωθούν τρία χρόνια από τη στιγμή που η Atlas απέκτησε την Praxia-, ο κ. Ντάιαμοντ ήρθε σε συμφωνία με τον κ. Χάρη Καρώνη της Viva και η τράπεζα άλλαξε αφεντικό.

    Αυτά τα τρία χρόνια ο Μr Atlas ερχόταν στην Αθήνα, έβαζε στόχους –που δεν τήρησε τελικά- και «έκαιγε» κεφάλαια.

    Αν και το project ήταν έξυπνο –μία ψηφιακή τράπεζα λιανικής- ωστόσο οι χειρισμοί ήταν άστοχοι. Από την αρχή. Και για τους ανθρώπους της αγοράς ήταν ζήτημα χρόνου η αποχώρηση του κ. Ντάιαμοντ.

    Χρήστος Καλογρίτσας

    Εργολάβος

    Σε λίγους προκάλεσε έκπληξη η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η θυγατρική του ομίλου Τιτάν, Ιντερμπετόν κατά της Τοξότης του ομίλου Καλογρίτσα. Προάγγελος της αίτησης πτώχευσης υπήρξε το σερί πλειστηριασμών κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων της Τοξότης για το 2019.

    Και μπορεί το νομικό επιτελείο της τεχνικής εταιρείας να πετυχαίνει, πάντοτε, την ανακοπή των εκποιήσεων, όμως, αυτές δεν σηματοδοτούν παρά την ύπαρξη σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας.

    Την ίδια τακτική υιοθέτησε η Τοξότης και στην περίπτωση της αίτησης πτώχευσης της Ιντερμπετόν, η οποία αναμένεται να συζητηθεί στις 18 Μαρτίου 2020.

    Όμως ο εργολάβος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει και επιπλέον προβλήματα. Η επιχειρηματική οικογένεια Χούρι της κατασκευαστικής CCC, η έδρα της οποίας βρίσκεται στην Αθήνα φαίνεται, όπως αναφέρουν νομικές πηγές, να του δάνεισε το ποσό των 3.000.000 ευρώ το 2016 λίγο πριν ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

    Όμως μετά το πέρας του διαγωνισμού, όπως επιμένουν νομικές  πηγές, τα χρήματα αυτά δεν επεστράφησαν στους δανειστές του Καλογρίτσα.

    Νομικές πηγές αναφέρουν ότι η οικογένεια Χούρι προσέφυγε στην Ελβετική δικαιοσύνη και δικαιώθηκε. Προς εκτέλεση αυτής της απόφασης, η πανίσχυρη οικογένεια των κατασκευαστών Ταουφίκ και Σάμερ Χούρι, έχει καταθέσει αίτημα και στην Ελληνική δικαιοσύνη.

    Εύη Κουτσαυτάκη

    ΣΚΑΙ

    O Ιανουάριος σίγουρα δεν ήταν ένας καλός μήνας για τον ΣΚΑΙ και την Εύη Κουτσαυτάκη, που πρόσθεσε στη φαρέτρα των χαμένων συνεργασιών της μία επιπλέον ήττα.

    Οι εκπρόσωποί της θα διαβούν για μία ακόμη φορά τις πόρτες της δικαστικής αίθουσας, ενάντια στην σατιρική τηλεοπτική παρέα των Ράδιο Αρβύλα.

     Όπως έγινε γνωστό προ ημερών, η συνέχεια της συνεργασίας του ΣΚΑΙ με τον Αντώνη Κανάκη στην φετινή τηλεοπτική σεζόν ναυάγησε, μετά από κοπιαστικές διαδοχικές παρατάσεις που ανακοινώνονταν στο κοινό που ανυπομονούσε να ξαναδεί τους Ράδιο Αρβύλα. Η αποκαλυπτική αλληλογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα ο παρουσιαστής μαρτυρά ότι το κανάλι του Φαλήρου, διά της Γενικής Διευθύντριας του, Εύης Κουτσαυτάκη, έταζε στην παρέα των τεσσάρων ανδρών ότι θα προβληθούν κανονικά. Κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα οι Ράδιο Αρβύλα να χάσουν κάθε ευκαιρία για τη φετινή σεζόν, ακόμη και σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό.

    Οι Ράδιο Αρβύλα έρχονται να προστεθούν στη μακρά λίστα των «μαύρων» συνεργασιών του καναλιού που έληξαν άδοξα, ήττες τις οποίες φαίνεται να χρεώνεται προσωπικά η διευθύντρια: Ελεονώρα Μελέτη, Ευαγγελία Αραβανή, Βαγγέλης Περρής- Αθηναΐς Νέγκα, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Άννα Μπουσδούκου, Μάνος Βουλαρίνος. Και η λίστα δε φαίνεται να έχει τέλος…

    Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι το κανάλι του Φαλήρου αναγκάστηκε να πληρώσει αδρά την αγωγή που κατέθεσε η Ελεονώρα Μελέτη, η οποία απολύθηκε ούσα έγκυος, εν μία νυκτί. Από την άλλη, η Αθηναΐς Νέγκα «κέρδισε», μαζί με την απόλυσή της και τον ερχομό του παιδιού της, κι ένα εξώδικο, ως απάντηση στον νόμο που την προστάτευε, ως επίσης έγκυο.

    Στα δικαστήρια βρίσκεται, επίσης, το κανάλι με το παλαιότερο «Κάνε Παζάρι», καθώς οι νικητές ακόμη δεν έχουν δει δώρα, όπως το χρηματικό της έπαθλο δεν έχει δει ούτε και η περσινή νικήτρια του My Style Rocks, Φωτεινή Τράκα, με την οποία επίσης ο ΣΚΑΙ θα συναντηθεί στις δικαστικές αίθουσες.

    Για την κυρία Κουτσαυτάκη, ο Ιανουάριος μπορεί να ήταν ένας αρνητικός μήνας, όμως το κακό ξεκινά νωρίτερα.

    Στην αρχή της τηλεοπτικής σεζόν, η κυρία Κουτσαυτάκη παρουσίασε το πιο πολυδάπανο σχέδιο που έχει βγει ποτέ για τηλεοπτικό πρόγραμμα, εκ των οποίων δεν είδαμε να πραγματοποιείται σχεδόν τίποτε: Οι Ράδιο Αρβύλα δεν επέστρεψαν ποτέ, το αναμενόμενο πρόγραμμα με τον Σάκη Ρουβά «θάφτηκε», ενώ η εκπομπή του Μάρκου Σεφερλή διακόπηκε ένα βήμα πριν την πραγματοποίησή της, αφήνοντας σκονισμένα τα ακριβοπληρωμένα σκηνικά της και μία γενναία ομάδα εργαζομένων χωρίς δουλειά. Αντιθέτως, είδαμε να επιστρέφει στο κανάλι ο «ανεπιθύμητος», υποτίθεται, Ατζούν, με το My Style Rocks, ενώ η τηλεοπτική επιστροφή του Γιώργου Λιάγκα μοιάζει πιο πολύ να τον εκθέτει, παρά να τον αναδεικνύει.

    Αλησμόνητη είναι, άλλωστε, και η παταγώδης αποτυχία της εκπομπής της Σάσας Σταμάτη, που αποτέλεσε προσωπική πρόταση και επιλογή της κυρίας Κουτσαυτάκη. Η έξοδος της κ. Σταμάτη από τον ΣΚΑΙ ήταν όπως και η είσοδός της. Σαν πυροτέχνημα…

    Δυστυχώς για την ίδια, που έχει εμπειρία στα οικονομικά, αλλά όχι στο τηλεοπτικό τοπίο, η κυρία Κουτσαυτάκη έχει χρεωθεί τον «κατήφορο» του ΣΚΑΙ. Λάθος επιλογές, απομάκρυνση ικανών στελεχών και δικαστικές κόντρες συνθέτουν το παζλ των εξελίξεων στο Φάληρο. Και όλα αυτά κοστίζουν φυσικά στο κανάλι γενναίες ποσότητες χρημάτων.

    Έως ότου το καζάνι με τα χρήματα αδειάσει. Ή σταματήσει ο κατήφορος. Μένει να δούμε ποιο θα έρθει πρώτο…

    The Usual Suspects

    The people below could make any list of influencers, anytime, which is why we've given them their own.