• What's happening

    Η μεγάλη πρόκληση της Fraport: 4 ελληνικά αεροδρόμια στην πιο ντροπιαστική λίστα της Ευρώπης

    • NewsRoom
    gladiator


    Μία καθ’ όλα ντροπιαστική λίστα με τα χειρότερα αεροδρόμια της Ευρώπης για το 2016 περιλαμβάνει όχι ένα, όχι δύο αλλά τέσσερα ελληνικά αεροδρόμια, σε περιοχές μάλιστα αποτελούν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό. Ο κατήφορος βέβαια για τον ελληνικό τουρισμό, δε σταματά εκεί καθώς τρία από αυτά βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις της λίστας.

    Σύμφωνα με το αμερικάνικο site sleepinginairports.net, που ασχολείται από το 1996 με τις παροχές κ.λπ των αεροδρομίων ανά τον κόσμο (τονίζεται δε ότι οι ετήσιες λίστες του συγκεκριμένου site περιέχονται σε αναλύσεις έγκριτων δημοσιογραφικών μέσων, μεταξύ των οποίων το Time, USA Today, The New York Times κ.λπ) το αεροδρόμιο της Σαντορίνης κατακτά την κορυφή στην επαίσχυντη για τον ελληνικό τουρισμό λίστα με το Χειρότερο Αεροδρόμιο στην Ευρώπη βάσει της συνολική εμπειρίας των επισκεπτών και ψηφοφόρων για το 2016.

    Η Fraport καλείται να τα αλλάξει όλα

    Βέβαια, όλα αυτά αναμένεται να αλλάξουν καθώς η Fraport έχει εξαγοράσει ήδη 14 ελληνικά αεροδρόμια, τα οποία θα αναβαθμίσει και υπόσχεται να τα κάνει τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης. Μεταξύ αυτών και τα αεροδρόμια των Χανίων, της Σαντορίνης και της Ρόδου.

    Δείτε αναλυτικά τη λίστα:

    1. Αεροδρόμιο Σαντορίνης (JTR)

    santorini airport by deadliftdance / Instagram

    Απίστευτη ζέστη, βρωμιά, παντελής έλλειψη εξυπηρέτης είναι μερικά μόνο από τα σχόλια των επισκεπτών, οι οποίοι χρειάζεται να είναι οπλισμένοι με ιώβεια υπομονή όταν βρεθούν στο Αεροδρόμιο της Σαντορίνης. Παρά την τεράστια κινητικότητά που παρουσιάζει το νησί λόγω τουρισμού, το αεροδρόμιό του βρίσκεται στην κορυφή των Χειρότερων Αεροδρομίων της Ευρώπης γα το 2016.

    Υπηρεσίες αεροδρομίου/παροχές: καμία.

    2. Αεροδρόμιο Χανίων (CHQ)

    chania airport by 1976reynolds / Instagram

    Δεύτερο στη λίστα και δεύτερο χτύπημα για τον ελληνικό τουρισμό, το Αεροδρόμιο των Χανίων. Μία ώρα αναμονή σε μία ασαφή ουρά, ακόμα 20 λεπτά για την κάρτα επιβίβασης και άλλα 15 λεπτά για να περάσει κανείς από την ασφάλεια, είναι στα μείον του αεροδρομίου.

    Υπηρεσίες αεροδρομίου/παροχές: καμία.

    3. Αεροδρόμιο Ηρακλείου(HER)

    heraklion airport by lauer.jan / Instagram

    Συνεχίζεται η ελληνική κατρακύλα με το αερδρόμιο του Ηρακλείου στην Κρήτη να βρίσκεται στην τρίτη θέση. “Κατεδαφίστε το και χτίστε ένα άλλο νέο αεροδρόμιο κάπου αλλού” γράφουν στα σχόλιά τους οι επισκέπτες, που ψήφισαν για την εν λόγω λίστα.

    Υπηρεσίες αεροδρομίου/παροχές: χώροι αναμονής επί πληρωμή, ελεύθερο WiFi, χώρος αποθήκευσης αποσκευών.

    4. Αεροδρόμιο Luton, Λονδίνο(LTN)

    london luton airport by benjuandraw / Instagram

    Η πρώτη – εκτός ελληνικών συνόρων – εισαγωγή αεροδρομίου είναι αυτή του Luton, στο Λονδίνο. Το κοινό αστείο στη λονδρέζικη αυτή περίπτωση είναι ότι ο χρόνος από τη στιγμή που θα βγει κάποιος από το αεροπλάνο (όταν προσγειωθεί) μέχρι να φτάσει στο κτίριο του αεροδρομίου, διαρκεί περισσότερο … από την ίδια την πτήση.

    Υπηρεσίες αεροδρομίου/παροχές: χώροι αναμονής επί πληρωμή, ελεύθερο WiFi (4 ώρες), χώρος αποθήκευσης αποσκευών, 24ωρες επιλογές εστίασης.

    5. Αεροδρόμιο Ρόδου

    αεροδρόμιο Ρόδου

    Επιστροφή σε γνωστά λημέρια, με το αεροδρόμιο της Ρόδου να ξαναβάζει την Ελλάδα στη λίστα με τα χειρότερα της Ευρώπης για το 2016. “Αυτό δεν είναι αεροδρόμιο, είναι σκηνή έκτακτης εκκένωσης από την ταινία καταστροφής World War z” αναφέρουν οι επισκέπτες, που ψήφισαν στην έρευνα.

    Υπηρεσίες αεροδρομίου/παροχές: χώροι αναμονής επί πληρωμή.

    6. Αεροδρόμιο Beauvais-Tille, Γαλλία (BVA)

    paris beauvais airport by muopsas / Instagram

    “Ειδικά για τους κρύους μήνες του χειμώνα, οι ιθύνοντες πρέπει να δημιουργήσουν μία νέα πτέρυγα όπου θα μπορεί να διανυκτερεύει ο κόσμος” αναφέρουν οι επισκέπτες, κατατάσσοντας το συγκεκριμένο αεροδρόμιο στη θέση νούμερο 6 με τα χειρότερα της Ευρώπης.

    Υπηρεσίες αεροδρομίου/παροχές: WiFi , επί πληρωμή.

    7. Διεθνές αεροδρόμιο Tegel, Βερολίνο (TXL)

    berlin tegel airport by torbenleth / Instagram

    Ο μόνος τρόπος για να βελτιωθεί το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι να κατεδαφιστεί, αναφέρουν οι επισκέπτες, οι οποίοι τονίζουν ότι μπορεί να ήταν καλό αεροδρόμιο αλλά τη δεκαετία του … 1970.

    Υπηρεσίες αεροδρομίου/παροχές: χώροι αναμονής επί πληρωμή, ελεύθερο WiFi (60 λεπτά), χώροι διανυκτέρευσης, χώροι αποθήκευσης αποσκευών επί πληρωμή, ντουζιέρες επί πληρωμή.

    8. Αεροδρόμιο Schoenefeld, Βερολίνο (SFX)

    berlin schoenefeld airport by lars_rollberg / Instagram

    Ποια ασφάλεια; Πού είναι τα καθίσματα σε αυτά τα παμπάλαια κτίρια; Αυτά τα δυο ερωτήματα συνοψίζουν τις πολύ κακές εντυπώσεις των επισκεπτών για το γερμανικό  αεροδρόμιο.

    Υπηρεσίες αεροδρομίου/παροχές: χώροι αναμονής επί πληρωμή, ελεύθερο WiFi (60 λεπτά), 24ωρη δυνατότητα εστίασης .

    9. Αεροδρόμιο Stansted, Λονδίνο (STN)

    london stansted airport by tomhannaymusic / Instagram

    Στην ένατη θέση, βρίσκεται το αεροδρόμιο του Stansted και όχι άδικα γιατί το συγκεκριμένο αεροδρόμιο έχει απαίσιο σχεδιασμό, χωρίς καμία απολύτως μέριμνα για τις απαιτήσεις του επισκέπτη.

    Υπηρεσίες αεροδρομίου/παροχές: χώροι αναμονής επί πληρωμή, ελεύθερο WiFi (60 λεπτά), χώροι αποθήκευσης αποσκευών επί πληρωμή.

    10. Αεροδρόμιο Ciampino, Ρώμη (CIA)

    rome ciampino airport by menta_yfresa / Instagram

    Το ιταλικό αεροδρόμιο Ciampino ολοκληρώνει τη δραματική δεκάδα της λίστας με τα χειρότερα αεροδρόμια της Ευρώπης για το 2016. Η έλλειψη θέσεων αναμονής είναι από τα χαρακτηριστικά μείον του.

    Υπηρεσίες αεροδρομίου/παροχές: ελεύθερο WiFi.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλοι θέλουν (την πολυεθνική) Fraport: Χιλιάδες αιτήσεις για προσλήψεις. Το μεγάλο μυστικό

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλλάζουν όλα στα αεροδρόμια: Τι θα γίνει με την Fraport και το Καστέλλι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ