• What's happening

    Συναντήσεις Παππά με τους καναλάρχες, λίγο πριν αρχίσει η συζήτηση για τη διαπλοκή στη Βουλή


    Λίγες ημέρες πριν αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή, προ ημερησίας διάταξης, σε επίπεδο αρχηγών για τη διαπλοκή και τη διαφάνεια, οι δυο απο τους τέσσερεις υπερθεματιστές του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και οι οποίοι έχουν ήδη καταβάλει την α΄δόση, περνούν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να συναντηθούν με τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά.

    Ετσι, πριν απο λίγο ο κ.Παππάς άρχισε τις συναντήσεις με τους καναλάρχες που έλαβαν άδεια κατά την πρόσφατη δημοπρασία, με πρώτον τον ιδιοκτήτη της εταιρίας Alter Ego εφοπλιστή κ.Βαγγέλη Μαρινάκη. Συνέχεια των συναντήσεων είχε ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Σκαϊ κ.Γιάννης Αλαφούζος.

    Στο πρόγραμμα οι συναντήσεις περιέλαμβαναν και τον κ. Θ.Κυριακού ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Antenna, ο οποίος περιλαμβάνεται σε εκείνους που έχουν ήδη καταβάλει την α΄δόση σύμφωνα με τον διαγωνισμό, όμως η συνάντηση προγραμματίσθηκε για άλλη ημέρα, την επόμενη εβδομάδα, καθώς ο επιχειρηματίας βρίσκεται στο εξωτερικό.

    Αντικείμενο των συναντήσεων, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, είναι η εξέλιξη της διαδικασίας αδειοδότησης μετά και την ολοκλήρωση του ελέγχου των δηλώσεων πόθεν έσχες των υπερθεματιστών, αλλά και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει η κυβέρνηση για την οριστικοποίηση του νέου τηλεοπτικού τοπίου, καθώς επίσης και η οικονομική προστασία των επενδυτών.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνται, μόλις μια ημέρα μετά την πρόταση που κατέθεσε, χθες, ο Πρωθυπουργός κ.Αλέξης Τσίπρας για συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών, για τα θέματα της διαφάνειας και της διαπλοκής.

    Το “γάντι” στον Αλέξη Τσίπρα, αν θέλει συζήτηση για τη διαπλοκή τότε να προκαλέσει νέα συζήτηση πέταξε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργός έκανε αποδεκτή την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας μάλιστα “δεν θα αποδράσετε κ. Μητσοτάκη” απο το θέμα αυτό.

    Στην αρχική τοποθέτηση του ο κ. Μητσοτάκης είχε πει “μην τρώτε χρόνο από την Παιδεία, δε θα σας κάνω τη χάρη να πέσω στην παγίδα του αποπροσανατολισμού”. Έκανε όμως ένα σχόλιο, επισημαίνοντας ότι μάλλον έκανε λάθος ο λογογράφος του πρωθυπουργού και του έδωσε να διαβάσει ομιλία που είχε ετοιμαστεί πριν από τρεις μήνες: “Δεν ακούσατε τίποτα τον τελευταίο μήνα, για τα νέα τρίγωνα διαπλοκής, την Τράπεζα Αττικής, τον Καλογρίτσα; Στα θέματα διαφάνειας, δεν είστε κατήγορος είστε απολογούμενος” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

    Ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του, κατά την πρωτολογία του, επιχείρησε με λιγότερες από 50 λέξεις να ξεπεράσει την όζουσα υπόθεση Καλογρίτσα που “κηλιδώνει”  όχι μόνο τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών αλλά και το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/eurostat-ellada-stis-korifees-thesis-tou-thalassiou-emporiou-tis-ee/78336



    ΣΧΟΛΙΑ