• What's happening

    Κραυγή απόγνωσης για την απώλεια 700 εκατ. ευρώ από τον τουρισμό!


    Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…αποτελούν οι “κραυγές απόγνωσης” τόσο της αντιπολίτευσης όσο και των επιχειρηματιών στον τουρισμό για την σημαντική πτώση του 7,1% που σημείωσαν οι τουριστικές εισπράξεις το 8μηνο (δηλαδή όλους τους καλοκαιρινούς μήνες) γεγονός που ερμηνεύεται με απώλεια 750 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, η αρμόδια αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού κα. Ελενα Κουντουρά, επισκέφθηκε τις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα τη Διεθνή Έκθεσης IMEX America 2016 που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας, προκειμένου να ενισχύσει την οργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων στην Ελλάδα. Από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας πάντως, προκύπτει ότι χρειαζόμαστε πάρα πολλά συνέδρια και εκδηλώσεις για να καλύψουμε το κενό των πολλών εκατομμυρίων που χάνει η κυβέρνηση, παρά την άνοδο του αριθμού των επισκεπτών στην χώρα μας καθώς και οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 24%!

    Η συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, κα. Όλγα Κεφαλογιάννη και η υπεύθυνη του τομέα Τουρισμού, κα. Φωτεινή Αραμπατζή, σχετικά με τα στοιχεία οκταμήνου για τις ταξιδιωτικές εισπράξεις, που ανακοινώθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδας, τόνισαν ότι “με αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας για τα έσοδα κλείνει ο Αύγουστος, ο πιο τουριστικός μήνας του έτους, παρουσιάζοντας πτώση – 9,2% σε σχέση με το 2015. 

    Παράλληλα, η συνολική μείωση των καθαρών ταξιδιωτικών εισπράξεων για το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου βυθίζεται κατά -7,1% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Απώλειες, που ξεπερνούν τα 750.000.000 ευρώ για την εθνική οικονομία, την ίδια ώρα, που η ελληνική τουριστική επιχειρηματικότητα υπονομεύεται από την άγρια κυβερνητική φοροεπιδρομή.

    Οι επανειλημμένες προειδοποιήσεις του συνόλου των θεσμικών φορέων του τουρισμού και της Νέας Δημοκρατίας όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δεν ξύπνησαν δυστυχώς την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από το λήθαργο.

    Η απραξία και η έλλειψη συγκροτημένης πολιτικής, δυστυχώς για όλους, τώρα πληρώνεται”.

    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΤτΕ, αυξήθηκαν οι τουρίστες, μειώθηκαν όμως τα έσοδα. Τα στοιχεία για το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου κάθε άλλο παρά ενισχυτικά είναι καθώς, ενώ αυξήθηκε οριακά ο αριθμός των τουριστών (κατά 1,8%) που επισκέφθηκε τη χώρα μας, οι εισπράξεις από τον τουρισμό μειώθηκαν κατά 7,1% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Μόνον τον Αύγουστο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις μειώθηκαν κατά 9,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015.

    Η μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων στα 9,85 δισ. ευρω στο οκτάμηνο, οφείλεται τόσο στη μείωση κατά 4,4% των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ΕΕ, όσο και στη μείωση κατά 15,4% των εισπράξεων από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της ΕΕ.

    Ειδικότερα, οι εισπράξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 8,4%  και οι εισπράξεις από τη Γαλλία κατά 24,3%. Μειωμένες εμφανίσθηκαν και οι εισπράξεις από την Αγγλία κατά 13,2%. Από τις λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ, μείωση κατά 2,1% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία, όπως και οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ που μειώθηκαν κατά 24,0%. Όσον αφορά στην εισερχόμενη τουριστική κίνηση αυτή διαμορφώθηκε στα 17,1 εκατομμύρια τουρίστες έναντι 16,7 δισ. ευρώ στο περυσινό οκτάμηνο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μοντέλο Deutsche Bank -με 500 καταστήματα σε όλη τη Γερμανία- και στην Ελλάδα; Ξεκινάει εθελουσία η Εθνική

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φωκίων Καραβίας (Eurobank): Θα στηρίξουμε πάνω από 1.000 μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ