• What's happening

    Στο «μηδέν» ξανά οι εργαζόμενοι του Athens Ledra – Τι είπε η Ε. Αχτσιόγλου

    athens ledra hotel


    Στο σκοτάδι και την αβεβαιότητα συνεχίζουν να παραμένουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Athens Ledra, αφού και η τελευταία συνάντηση που είχαν με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

    Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, η υπουργός απέφυγε να δεσμευτεί σε κάποια από τα αιτήματα τους, όπως η καταβολή των δεδουλευμένων από τον περασμένο Μάρτιο και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, Χαράλαμπο Ντότσικα, αυτό που προέκυψε από τη συνάντηση είναι ότι η υπουργός τούς διεμήνυσε πως δημιουργήθηκε πρόσφατα μία νέα κυβερνητική επιτροπή που “λογοδοτεί” απευθείας στον πρωθυπουργό και έχει ως βασική μέριμνά της την αξιολόγηση οποιασδήποτε πρότασης κατατίθεται εφεξής.

    Το ξενοδοχείο παραμένει κλειστό από τις 31 Μαΐου 2016 οπότε και ανακοινώθηκε η αναστολή της λειτουργίας του λόγω οικονομικών δυσχερειών. Στις αρχές Δεκεμβρίου, η τρίτη απόπειρα πλειστηριασμού του Athens Ledra ήταν για μια ακόμα φορά χωρίς αποτέλεσμα καθώς δεν εμφανίστηκε κανένας πλειοδότης. Το τίμημα είχε οριστεί στα 47,8 εκατ. ευρώ, ποσό που θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό από τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι πιθανότατα περιμένουν την μείωση του.

    Ωστόσο, το παιχνίδι των τραπεζών με τους πιθανούς επενδυτές έχει θύματα τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Μάρτιο, με τα ποσά που τους οφείλονται να ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

    Η κυβέρνηση μπορεί να δηλώνει πως επιθυμεί την λύση του προβλήματος, αλλά όπως φάνηκε και από τη συνάντηση με την κ. Αχτσιόγλου, πέρα από ευχολόγια, δύσκολα μπορεί να εγγυηθεί το οτιδήποτε, τη συγκεκριμένη στιγμή.

    Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο, στη Λεωφόρο Συγγρού και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συγκλονίζει το γράμμα στον Πολάκη από παιδί ΑΜΕΑ: «Κύριε υπουργέ είστε κακός…»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα 4 φαβορί για τη θέση του Γ.Γ. της ΕΕΤ – Το νέο άνοιγμα Καραμούζη στη Φρανκφούρτη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Η Κόλαση του Δάντη» – Μας στήνουν στο τοίχο οι Ευρωπαίοι για την αξιολόγηση!



    ΣΧΟΛΙΑ