• What's happening

    Αστέρας Βουλιαγμένης: Εθελούσια έξοδο για τους υπαλλήλους ετοιμάζουν οι νέοι ιδιοκτήτες

    Αστέρας Βουλιαγμένης


    Συνάντηση με τους νέους ιδιοκτήτες, την εταιρία AGC Equity Partners, του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Αστέρας Βουλιαγμένης είχαν χθες, οι υπάλληλοι του, σε μια προσπάθεια τους να λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις για το εργασιακό τους μέλλον στο συγκρότημα, μετά και την οριστική απόκτησή του από την Εθνική Τράπεζα στις 27 Οκτωβρίου 2016.

    Όπως τονίζει στο mononews.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Αστέρα Βουλιαγμένης κ.Παναγιώτης Κούκος, κάθε άλλο παρά συγκεκριμένες απαντήσεις έλαβαν!. Τη μόνη συγκεκριμένη απάντηση που έλαβαν ήταν για την πρόθεσή τους να πραγματοποιήσουν εθελούσια έξοδο για τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου αλλά και η αναστολή της λειτουργίας του συγκροτήματος για δυο χρόνια προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες ανακατασκευής των ξενοδοχείων και του περιβάλλοντος χώρου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση με τους εργαζόμενους, την νέα ιδιοκτησία εκπροσώπησαν ο κ.Laurent Souviron Partner της AGC Equity Partners και η κα.Vivian Sartzetaki, στέλεχος του γραφείου της Αθήνας.

    Οι υπάλληλοι, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν ζητούν νέα συνάντηση με τους νέους ιδιοκτήτες, χωρίς ωστόσο την παρουσία του “εκκαθαριστή διευθύνοντα” (σ.σ. τον κ.Πολυχρόνη Γριβέα), προκειμένου να λάβουν “ξεκάθαρες και συγκεκριμένες δεσμεύσεις και θέσεις που θα διασφαλίζουν το σύνολο του προσωπικού και όχι επιλεκτικά και αποσπασματικά, εξυπηρετώντας συγκεκριμένες υποσχετικές δεσμεύσεις της απελθούσας διοίκησης”.

    Σε αντίθετη περίπτωση, όπως τονίζουν στην σχετική ανακοίνωση, θα λάβουν δυναμικές αποφάσεις “εάν μέσα στις επόμενες δεν προσδιοριστεί και αποσαφηνισθεί επακριβώς το πλάνο τους σχετικά με το εργασιακό μέλλον του συνόλου των συναδέλφων μας”.

    Κατά τη συνάντηση, όπου πραγματοποιήθηκε παρουσία και των νομικών συμβούλων και των δυο πλευρών, οι υπάλληλοι έθεσαν δυο ερωτήματα προς τους ιδιοκτήτες:

    -Το πλάνο τους για την επικείμενη ανακαίνιση του συγκροτήματος και

    -Τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με τους εκατοντάδες εργαζόμενους του συγκροτήματος.

    asteras

    Όσον αφορά στο πρώτο ερώτημα η απάντηση, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση των εργαζομένων, η απάντηση τους ήταν “εξ΄απαλών ονύχων απάντηση, του στύλ, ότι θα ανακαινισθούν τα δυο ξενοδοχεία μέσα-έξω, η κατασκευή 13 βιλών και η διάνοιξη της μαρίνας για την υποδοχή μεγαλύτερων σκαφών”. Τα οποία όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι τα είχαν ήδη πληροφορηθεί από τον τύπο και για τον λόγο αυτό θεωρούν την απάντηση “περιγραφική και μόνο αναφορά δηλώνει την ανετοιμότητα των νέων ιδιοκτητών αναφορικά με τα σχέδια τους.

    Στο δεύτερο και καίριο ερώτημά τους, για το εργασιακό μέλλον, οι υπάλληλοι δεν έλαβαν καμία ξεκάθαρη απάντηση, καθώς όπως τονίζουν “δεν αναφέρθηκε ουδόλως το πλάνο για το σύνολο των εργαζομένων, αορίστου και εποχικών και επιλέχθηκε από τους εκπροσώπους των νέων ιδιοκτητών, ο κοινωνικός αυτοματισμός, αφού επιλεκτικά μιλούσαν μόνο για τους αορίστου χρόνου εργαζόμενους και βέβαια μόνο γι΄αυτούς που θα συμμετάσχουν στο όποιο πρόγραμμα θα εξαγγείλει η εταιρία”. Στο σημείο αυτό αναρωτιούνται “τι αποκρύπτει η αυτή η σκοπιμότητα;”

    asteras 2

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Τζακ-ποτ» για τη μετοχή του ΟΠΑΠ – Πάνω από τα 9 ευρώ η νέα τιμή-στόχος

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ & Παναθηναικός στο UEFA Europa League & ο ελληνικός εμφύλιος του ΝΒΑ μόνο στον OTE ΤV



    ΣΧΟΛΙΑ