• What's happening

    Αυτό είναι παράδειγμα: Ποιος επιχειρηματίας έριξε τον μισθό του στα 15 σεντς επειδή η εταιρία του ξέμεινε από λεφτά

    αγορές

    Leonardo Di Capro. Aπό την ταινία ο Λύκος της Wall Street


    Παράδειγμα σε όλους – και ειδικά στους μετόχους των ελληνικών επιχειρήσεων,  που στην περίοδο της μεγάλης κρίσης αποφάσισαν να διασφαλίσουν πρωτίστως δικές τους απολαβές και να αφήσουν σε δεύτερη μοίρα τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι εταιρείες τους – δίνει με τη στάση του ο Jia Yueting, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Κινεζικού τεχνολογικού «κολοσσού»  LeEco.

    Η εταιρεία που δραστηριοποιείται σε ένα πλήθος από τομείς, μεταξύ των οποίων τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα smartphones και οι επιχειρήσεις του θεάματος, είδε πρόσφατα τα χρηματικά της διαθέσιμα να περιορίζονται δραστικά. Ειδικά, μετά την εξαγορά της αμερικάνικης εταιρείας Vizio, τον περασμένο Ιούλιο, έναντι ενός ποσού που έφτασε τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Jia Yueting
    Jia Yueting

    Έτσι, ο CEO της εταιρείας, αποφάσισε αυτές τις ημέρες να εξηγήσει την κατάσταση στους μετόχους και τους επενδυτές της εταιρείας με μια μακροσκελή επιστολή και να πάρει πάνω του την ευθύνη.

    Για τον λόγο αυτό, αποφάσισε να μειώσει δραστικά τις ετήσιες απολαβές του στο 1 γουάν, ποσό που αντιστοιχεί σε 15 σεντ του δολαρίου.

    Μάλιστα, έδωσε από την προσωπική του περιουσία πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της εταιρείας, τα οποία κατάφεραν να εξασφαλίσουν μόνο ένα μέρος των εξόδων του τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

    Ο ετήσιος μισθός του την προηγούμενη χρονιά ήταν 88.500 δολάρια σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση της εταιρείας.

    “Καμία εταιρεία δεν είχε ζήσει μια παρόμοια εμπειρία”, εξήγησε ο Jia Yueting στην επιστολή του. “Επιταχύναμε τυφλά προς τα μπροστά, επεκτείνοντας υπερβολικά την παγκόσμια στρατηγική μας και αυξήσαμε με αμέλεια την κλίμακα των επιχειρηματικών μας πλάνων, την ώρα που το κεφάλαιο και οι πόροι μας ήταν στην πραγματικότητα περιορισμένοι.”

    Σας θυμίζει τίποτα όλο αυτό;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ένας επιχειρηματίας απέλυε συνεχώς υπαλλήλους του. Τι έμαθε από αυτό (νο2)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αξίζει αλήθεια να γίνεις επιχειρηματίας στη σημερινή Ελλάδα;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Mark Zuckerberg: Πως έχασε 3 δισ δολ μέσα σε 24 ώρες το αφεντικό του Facebook



    ΣΧΟΛΙΑ