• Uncategorized

    Ελάτε να ξαναχτίσουμε το brand name Ελλάδα


    Οι Έλληνες έχουμε χάσει πολλά τα τελευταία χρόνια. Η κρίση που μαστίζει τη χώρα μας έχει στοιχίσει οικονομικά, μας έχει στοιχίσει κοινωνικά, μας έχει στοιχίσει σε κάθε πιθανό τομέα της ζωής μας. Και μπορεί όσον αφορά στο οικονομικό κομμάτι να σκύβουμε το κεφάλι και να παλεύουμε καθημερινά με τα χρέη και τους φόρους, όμως τελικά αυτό που μας πονάει περισσότερο είναι η πληγωμένη μας υπερηφάνεια. Τα χρήματα κάποτε θα ξανάρθουν, όμως για να σηκώσουν ξανά το κεφάλι οι βασανισμένοι πολίτες αυτής της χώρας και να μπορέσουν να ατενίσουν και πάλι με αισιοδοξία το μέλλον θα χρειαστεί πολλή προσπάθεια.

    Το πρόβλημα δεν είναι ότι οι Έλληνες δεν αγαπάμε πια τη χώρα μας – αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Το πρόβλημα είναι ότι πια δεν πιστεύουμε σε αυτήν. Δεν εμπιστευόμαστε τους πολιτικούς, δεν εμπιστευόμαστε τις επιχειρήσεις, δεν εμπιστευόμαστε το Δημόσιο, δεν εμπιστευόμαστε κανέναν. Αισθανόμαστε προδομένοι απ’ όλους και εγκαταλελειμμένοι απ’ όλους.

    Όμως αν δεν πιστέψουμε εμείς στην Ελλάδα, τότε πώς θα πιστέψουν όλοι οι άλλοι; Ποιος θα εμπιστευτεί τη χώρα μας για επενδύσεις, για τουρισμό, για αγορές, αν εμείς οι ίδιοι δεν την εμπιστευόμαστε;

    Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, περισσότερο από οποιοδήποτε πακέτο διάσωσης, είναι να διασώσει το όνομά της. Να χτίσει ξανά το brand της, αυτό που την έκανε διάσημη σε όλο τον κόσμο για τις ομορφιές της, για τους ζεστούς ανθρώπους της και την πλούσια ιστορία της, και όχι για τα δεινά της κρίσης: σήμερα όταν ένας Ευρωπαίος ακούει “Ελλάδα”, σκέφτεται “κρίση”, “μνημόνια”, “διάλυση”. Πώς θα το αλλάξουμε αυτό; Πώς θα επαναφέρουμε τη χώρα μας στην παλιά της αίγλη;

    Το mononews.gr, στην προσπάθειά του να συμβάλει στον δημόσιο διάλογο για το πώς μπορούμε εμείς οι Έλληνες να βελτιώσουμε το όνομα της χώρας μας, ξεκινάει μια μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα με τίτλο “ΞΑΝΑΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ BRAND NAME ΕΛΛΑΔΑ. Για ένα ολόκληρο μήνα θα δημοσιεύσουμε πάνω από 60 άρθρα και συνεντεύξεις τραπεζιτών, επιχειρηματιών, ανθρώπων του πνεύματος, φοιτητών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα από τα οποία θα προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε πώς μπορούμε να ξαναχτίσουμε το όνομα της χώρας μας και να της δώσουμε την θέση που της αξίζει στο ευρωπαϊκό και διεθνές στερέωμα.

    Η έρευνα του mononews.gr θέλει να καταδείξει ότι η χώρα έχει προοπτική, ότι υπάρχει ελπίδα, υπάρχει αυτή η σπίθα της δημιουργίας που μπορεί να γυρίσει τη Γη ανάποδα και να φέρει την Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου. 

    Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί πώς θα τα καταφέρουμε.



    ΣΧΟΛΙΑ