ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Όλα τα μυστικά για να φτιάξετε μια νόστιμη σιφνέικη ρεβιθάδα δίνει σε μια εύκολη συνταγή ο Γιώργος Τσούλης. Φαγητό υγιεινό και πολύ νόστιμο, που θα βάλει τα όσπρια στο τραπέζι σας και θα θελήσετε να το ξαναφάτε.
Υλικά
- 1 κιλό ρεβίθια, μουλιασμένα σε νερό για μια μέρα
 - 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
 - 200ml ελαιόλαδο
 - 2 δαφνόφυλλα
 - 2 κλ. δεντρολίβανο μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
 - 1,5ltr. Χλιαρό νερό
 - Αλάτι χοντρό
 - Φρέσκο πιπέρι
 - Χυμό λεμονιού για σερβίρισμα προαιρετικά
 
Για τη ζύμη
- 300γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
 - 150ml νερό
 
Προετοιμασία και εκτέλεση
- Εκτέλεση για τη ζύμη: Βάζουμε το νερό και το αλεύρι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει μια πολύ κολλώδης ζύμη και αφήνουμε στην άκρη.
 - Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς στον αέρα.
 - Ξεπλένουμε τα ρεβίθια καλά. Τα βάζουμε σε μια γάστρα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το λάδι, τα δαφνόφυλλα, το δεντρολίβανο αλάτι και το νερό.
 - Απλώνουμε στο χείλος του σκεύους το μισό ζυμάρι και κλείνουμε με το καπάκι ώστε να κουμπώσει πολύ καλά.
 - Την άλλη μισή ζύμη την απλώνουμε εκεί που κλείνει το καπάκι ώστε να μην φεύγουν οι υδρατμοί.
 - Βάζουμε τα ρεβίθια να ψηθούν για περίπου 5-6 ώρες, μέχρι να χυλώσουν.
 - Ξεφουρνίζουμε τα ρεβίθια, διορθώνουμε το αλάτι και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.
 
Πηγή: Γιώργος Τσούλης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΠΑΣΟΚ: Αίτημα άμεσης επανασύγκλησης της κοινής συνεδρίασης για τα ΕΛΤΑ
 - 24ο NAVIGATOR 2025: Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου επιστρέφει το The Shipping Decision Makers Forum 2025 με θέμα «SHAPE THE SEAS»
 - Χρηματιστήριο: Πώς «μάζεψε» η ΕΤΕ, τα 45,14 ευρώ της Metlen και το νέο υψηλό 16 ετών της ΔΕΗ
 - Φλωρίδης για κτιριακό πρόγραμμα υπ. Δικαιοσύνης: Είναι εξαιρετικά δυναμικό και καλείται να αντιμετωπίσει όλες τις μεταβολές