Uncategorized

Βάλτε όσπρια στο τραπέζι: Ανεπανάληπτη χυλωμένη σιφνέικη ρεβιθάδα


Όλα τα μυστικά για να φτιάξετε μια νόστιμη σιφνέικη ρεβιθάδα δίνει σε μια εύκολη συνταγή ο Γιώργος Τσούλης. Φαγητό υγιεινό και πολύ νόστιμο, που θα βάλει τα όσπρια στο τραπέζι σας και θα θελήσετε να το ξαναφάτε.

Υλικά

  • 1 κιλό ρεβίθια, μουλιασμένα σε νερό για μια μέρα
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 200ml ελαιόλαδο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 κλ. δεντρολίβανο μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • 1,5ltr. Χλιαρό νερό
  • Αλάτι χοντρό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Χυμό λεμονιού για σερβίρισμα προαιρετικά

Για τη ζύμη

  • 300γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 150ml νερό

Προετοιμασία και εκτέλεση

  1. Εκτέλεση για τη ζύμη: Βάζουμε το νερό και το αλεύρι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει μια πολύ κολλώδης ζύμη και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς στον αέρα.
  3. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια καλά. Τα βάζουμε σε μια γάστρα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το λάδι, τα δαφνόφυλλα, το δεντρολίβανο αλάτι και το νερό.
  4. Απλώνουμε στο χείλος του σκεύους το μισό ζυμάρι και κλείνουμε με το καπάκι ώστε να κουμπώσει πολύ καλά.
  5. Την άλλη μισή ζύμη την απλώνουμε εκεί που κλείνει το καπάκι ώστε να μην φεύγουν οι υδρατμοί.
  6. Βάζουμε τα ρεβίθια να ψηθούν για περίπου 5-6 ώρες, μέχρι να χυλώσουν.
  7. Ξεφουρνίζουμε τα ρεβίθια, διορθώνουμε το αλάτι και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.

Πηγή: Γιώργος Τσούλης