• Uncategorized

    Το ΧΑ βουλιάζει στο βάλτο της…διαπραγμάτευσης


    “Η αγορά δεν περιμένει…τίποτα.” Με αυτή τη φράση περιγράφουν αναλυτές την εικόνα που εμφανίζει το ελληνικό χρηματιστήριο τις τελευταίες ημέρες. Με τον ημερήσιο τζίρο να μειώνεται ολοένα και περισσότερο είναι πλέον σαφές ότι το ΧΑ κινείται από ελάχιστους παίχτες που πραγματοποιούν περιορισμένες κινήσεις.

    Το ΧΑ κινείται στους αργούς ρυθμούς της διαπραγμάτευσης με την αβεβαιότητα για την πορεία και την ολοκλήρωσης της αξιολόγησης να δημιουργεί έντονο προβληματισμό για την διευθέτηση μίας σειράς θεμάτων που επηρεάζουν, μεταξύ άλλων, και τον τραπεζικό κλάδο.

    Οι τραπεζικοί τίτλοι δέχονται πιέσεις τις τελευταίες ημέρες, ενώ σήμερα η εικόνα τους είναι μικτή. Η Alpha Bank παραμένει αμετάβλητη στα 1,71 ευρώ, η Eurobank πιέζεται αρκετά με απώλειες 3,24%, στα 0,627 ευρώ, η Πειραιώς χάνει ποσοστό 1,67%, στα 0,177 ευρώ. Η Εθνική δείχνει να αντιστέκεται στην πτώση σημειώνοντας κέρδη 0,93%, στα 0,219 ευρώ.

    Από τους υπόλοιπους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο ΟΠΑΠ ενισχύεται κατά 0,63%, εώ η ΔΕΗ δέχεται πιέσεις και υποχωρεί κατά 2,77%. Πτώση 0,67% σημειώνει ο ΟΤΕ, η Μότορ Όιλ χάνει ποσοστό 0,96%.

    Από το σύνολο της αγοράς ξεχωρίζει η Μαθιός Πυρίμαχα με κέρδη 23,46%, με ελάχιστο τζίρο, η Pasal με κέρδη 19,55%.

    Στα 20 εκατ. ευρώ ανέρχεται η αξία των συναλλαγών, εκ των οποίων τα 9,2 εκατ. ευρώ

    Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 1%, στις 543,54 μονάδες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/agonia-stous-trapezites-gia-tous-xenous-metochous-tous-tin-ora-pou-i-blackrock-agorazi-alpha/38334



    ΣΧΟΛΙΑ