• Uncategorized

    Εμ. Μακρόν: Διώξεις για όσους αναδημοσιεύουν τα έγγραφα της διαρροής πριν την Κυριακή

    Γαλλία: Από τον Ιούνιο ξεκίνησε να αμφιβάλλει για την παραγγελία υποβρυχίων της Αυστραλίας

    Εμανουέλ Μακρόν- Γαλλία


    Ακόμα και ποινική δίωξη θα μπορούσε να φέρει η αναπαραγωγή των εγγράφων που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο Pastebin, γύρω από τον εκλογικό συνδυασμό του Εμμανουέλ Μακρόν, αναφέρουν οι Γαλλικές Αρχές.

    Τα έγγραφα, που σύμφωνα με το επιτελείο του Μακρόν περιέχουν αναμεμειγμένα αυθεντικά έγγραφα της προεκλογικής εκστρατείας μαζί με αρκετά πλαστά κείμενα, παραβιάζουν τους αυστηρούς κανόνες που τέθηκαν σε ισχύ από το βράδυ της Παρασκευής και σύμφωνα με τους οποίους δεν επιτρέπεται η εκστρατεία ή η κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης ειδήσεων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις εκλογές έως ότου κλείσει η δημοσκόπηση στις 20:00 τοπική ώρα την Κυριακή.

    Ήδη, μάλιστα, κάποια υπερπόντια γαλλικά εδάφη έχουν αρχίσει να ψηφίζουν.

    Η  εκλογική επιτροπή προειδοποίησε οποιαδήποτε αναδημοσίευση του περιεχομένου των εγγράφων αποτελεί ποινικό αδίκημα. Οι δε πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης απαγορεύεται να δίνουν λεπτομέρειες ή να σχολιάζουν τη διαρροή. Οι αναλυτές ωστόσο, πιστεύουν πως δεδομένης της ανοικτής ροής του περιεχομένου των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, η αστυνόμευση πρακτικά είναι αδύνατη.

    Άλλωστε, η αριστερή γαλλική εφημερίδα Liberation κάλυψε εκτενώς τη διαρροή. Η Le Monde δήλωσε ότι δεν θα “δημοσιεύσει τα περιεχόμενα πριν ολοκληρωθεί ο δεύτερος γύρος”.

    Όσο για τους υπεύθυνους της διαρροής, η ομάδα του Μακρόν θεωρεί αρκετά πιθανόν να υπάρχει ανάμιξη της Ρωσίας.

    Πάντως, από το επιτελείο της Λε Πεν έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τη διαρροή, με τον  Φλοριάν Φιλιπό, στενό σύμβουλο της αντιπάλου του κ. Μακρόν, να υποστηρίζει ξεκάθαρα τα όσα αναφέρονται στα έγγραφα, κάνοντας επίθεση στα ΜΜΕ της Γαλλίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χτύπημα χάκερ στον Εμμανουέλ Μακρόν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην Αθήνα, προσκεκλημένη του ΣΥΡΙΖΑ, η τέως πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρχνερ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Β. Σόιμπλε: «Η Ελλάδα εξελίσσεται καλύτερα από ότι πριν από ένα ή δύο χρόνια»



    ΣΧΟΛΙΑ