• Uncategorized

    Chipita: Βάζει πλώρη για Λονδίνο και Χ.Α. με στόχο να αντλήσει 250 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ετών 59. Διευθύνων Σύμβουλος Chipita.

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος


    Ετοιμη για την εισαγωγή των μετοχών της στην αγορά AIM του Λονδίνου, με παράλληλη διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, φέρεται να είναι η εταιρεία Chipita, συμφερόντων του επιχειρηματία Σπύρου Θεοδωρόπουλου. Μια εισαγωγή που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε διεθνές επίπεδο, καθώς εκτιμάται ότι θα είναι από τις μεγαλύτερες του 2018. Μάλιστα, σε σχετικό δημοσίευμά του, το πρακτορείο Bloomberg ανέφερε, τον Δεκέμβριο, ότι η αποτίμηση της ελληνικής βιομηχανίας μπορεί να ανέλθει σε περίπου 1 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι να αντληθούν από την εταιρεία και τους μετόχους περίπου 200 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα, εκτιμάται ότι θα διατεθούν μετοχές αξίας περίπου 50 εκατ. ευρώ στους εγχώριους επενδυτές.

    Θεοδωρόπουλος
    Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ετών 59. Διευθύνων Σύμβουλος Chipita.

    Να σημειωθεί ότι η Chipita είχε επανεξετάσει το ενδεχόμενο εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο και το 2014, χωρίς, ωστόσο, να κάνει τότε το επόμενο βήμα.

    Η Chipita, πέραν της εγχώριας αγοράς, διαθέτει αυτόνομα ή σε συνεργασία με τρίτους παραγωγικές μονάδες σε Βουλγαρία, Πορτογαλία, Αίγυπτο, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Ινδία, Τουρκία και Μαλαισία. Παράλληλα διαθέτει εμπορικά γραφεία και δομές σε έξι χώρες: Γερμανία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Σερβία, Σλοβακία και Τσεχία.

    Ο όμιλος δραστηριοποιείται διεθνώς σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες προϊόντων: τα κρουασάν και παρεμφερή προϊόντα ζύμης, τα αλμυρά σνακ (Bake Rolls), τα cakes και τα ζαχαρώδη προϊόντα και τα προϊόντα του διατίθενται σε 67 χώρες, είτε απευθείας είτε μέσω στρατηγικών συνεργασιών. Η παραγωγή διενεργείται σε 18 εργοστάσια 10 διαφορετικών χωρών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος (Chipita) δίνει την πιο συγκλονιστική συνέντευξη: Aπό το διαμέρισμα στο Μοσχάτο στην υπερπαραγωγή των κρουασάν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταξύ των μεγαλύτερων IPOs που αναμένονται το 2018 της Chipita



    ΣΧΟΛΙΑ