• Uncategorized

    Άκρως… άνευρη συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τα «μάζεψαν» οι τράπεζες στο τέλος

    Χρηματιστήριο


    Μία άκρως άνευρη συνεδρίαση για το χρηματιστήριο Αθηνών, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή, με τους όγκους συναλλαγών να υποχωρούν ακόμα περισσότερο ενώ τα πρόσημα εναλλάσσονταν σε αρκετούς δεικτοβαρείς τίτλους λόγου έλλειψης βάθους στις εντολές.

    Ο τραπεζικός δείκτης, παρά τις ενδοσυνεδριακές απώλειες της τάξης του 1,68%, κατάφερε λίγο πριν τις δημοπρασίες να περιορίσει τις απώλειες και να κλείσει σχεδόν αμετάβλητος, στις 534,77 μονάδες. Στις επιμέρους μετοχές, η Τρ. Πειραιώς από -2,5% χαμηλό ημέρας, έκλεισε 0,55% υψηλότερα. Η Alpha Bank από -1,6% ενδοσυνεδριακά , έκλεισε σχεδόν αμετάβλητη στα 1,314 ευρώ ενώ και η Eurobank τερμάτισε αμετάβλητη στα 0,586 ευρώ. Η ΕΤΕ υποχώρησε 0,73% κλείνοντας στα 1,489 ευρώ.

    Ωστόσο παρά τις προσπάθειες ανάκαμψης των τραπεζικών μετοχών,  που παρατηρείται στις τελευταίες συνεδριάσεις, η Lansdowne αύξησε και άλλο τις καθαρές αρνητικές της θέσεις τόσο επί της μετοχής της Eurobank όσο και της Τρ. Πειραιώς.

    Βάση υπολογισμών, το λογιστικό κέρδος της Lansdowne επί της μετοχής της Eurobank υπολογίζεται στα 1,35 εκατ. ευρώ με μέση τιμή short τα 0,618 ευρώ ενώ τα λογιστικά κέρδη από τη Τρ. Πειραιώς υπολογίζονται στα 15,31 εκατ. ευρώ με μέση τιμή short τα 2,55 ευρώ.

    Εκτός τραπεζών, η μετοχή του ΟΤΕ είχε τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα, ανακάμπτοντας 0,4% από το χθεσινό κλείσιμο, η ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+3,26%) παρουσίασε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο από τις δεικτοβαρείς μετοχές, ενώ και ο Τιτάνας και η ΔΕΗ ενισχύθηκαν 1,76% και 1,15% αντίστοιχα.

    Με απώλειες κοντά στο 2% ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι Coca Cola, Φουρλής, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ και Βιοχάλκο.

    Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώθηκε στη μετοχή της MIΓ (+3,4%), η οποία ανέβασε και όγκους συναλλαγών.

    Η συσσώρευση στη σημερινή συνεδρίαση δεν άφησε πολλά περιθώρια για trading και στην αγορά παραγωγών, που παρατηρήθηκε μεγάλη καθίζηση στους όγκους συμβολαίων.

    Η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώθηκε στα 26,31 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 3,4 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές στην Μotor Oil (1,5 εκατ.)

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ