• Τράπεζες

    Ξεπέρασαν τους 4.500 οι «εκατομμυριούχοι» τραπεζίτες στην Ευρώπη

    • NewsRoom


    Την αύξηση των «εκατομμυριούχων» τραπεζικών υπαλλήλων στην Ευρώπη από περίπου 3.500 το 2010 σε περισσότερους από 4.597 το 2016 καταγράφει η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA).

    Όπως μεταδίδει το Reuters, τα τραπεζικά στελέχη στην Ευρώπη που κερδίζουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν κατά ένα τρίτο σε διάστημα έξι χρόνων μετά την κρίση, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΒΑ που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

    Τα στοιχεία αναφέρουν πως πάνω από το 50% των στελεχών αυτών εργάζονται στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής, ενώ μικρότερος αριθμός απασχολείται στην λιανική τραπεζική. Εν τω μεταξύ, πάνω από τα τρία τέταρτα των στελεχών που κερδίζουν ετησίως πάνω από 1 εκατ. ευρώ εργάζονται στο Λονδίνο.

    Η EBA διαπίστωσε μεταξύ άλλων πως ορισμένα στελέχη έλαβαν μεγάλες αποζημιώσεις όταν απολύθηκαν από τους εργοδότες τους. Τρία στελέχη αμείφθηκαν με 14,7 εκατ. ευρώ.

    «Ο μεγάλος αριθμός μεγάλων τραπεζικών μισθών είναι άσχημα νέα για την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης στον τραπεζικό τομέα. Δεν βλέπουμε καλά νέα για την οικονομία δέκα χρόνια μετά την κρίση για να δικαιολογείται κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Benoit Lallemand της Finance Watch, μιας ομάδας με έδρα τις Βρυξέλλες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιες τράπεζες κέρδισαν από την πώληση του ΙΑΣΩ και η αναβάθμιση 3 μετοχών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες εξελίξεις: Γιατί η EKT εξετάζει νέο εργαλείο ρευστότητας για διάσωση τραπεζών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: O Κρίστιαν Ζέβινγκ αναλαμβάνει τα ηνία της Deutsche Bank



    ΣΧΟΛΙΑ