• Τράπεζες

    Βουτιά 69% στα κέρδη για τη Goldman Sachs-Υψηλότερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα της Morgan Stanley

    • NewsRoom

    David Solomon (Goldman Sachs), James Gorman (Morgan Stanley)


    Περιεχόμενα

    O κύκλος των αποτελεσμάτων για τις μεγάλες αμερικάνικες τράπεζες έκλεισε την Τρίτη, με τη Goldman Sachs και τη Morgan Stanley να είναι οι τελευταίες που παρουσιάζουν τα κέρδη τους για το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

    Η Goldman Sachs κατέγραψε βουτιά 69%στην κερδοφορία της, ενώ η Morgan Stanley συγκράτησε τη πτώση των κερδών της.

    Goldman Sachs

    Βουτιά στα κέρδη κατέγραψε η Goldman Sachs για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 το οποίο έκλεισε με μόλις 1,19 δις δολάρια έναντι 3,81 δις δολαρίων την ίδια περίοδο πέρσι. Πρόκειται για μία πτώση 69%, με τον αμερικάνικο τραπεζικό κολοσσό να παρουσιάζει αποτελέσματα πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς.

    Τα κέρδη ανά μετοχή ήταν 3,32 δολάρια, με τους αναλυτές να υπολογίζουν ότι η υποχώρηση δεν θα πέσει κάτω από το όριο 5,25 δολάρια ανά μετοχή.

    Τα έσοδα της τράπεζας ανήλθαν στα 10,59 δις δολάρια, με τους αναλυτές να εκτιμούν λίγο υψηλότερα στα 10,83 δις δολάρια.

    Οι προμήθειες στην επενδυτική τραπεζική της Goldman Sachs ήταν μειωμένες κατά 48% και η τράπεζα κατέγραψε ζημιές προ φόρων 778 εκατ. δολαρίων στην μονάδα που διαχειρίζεται δραστηριότητες τραπεζικών συναλλαγών, πιστωτικών καρτών και χρηματοοικονομικής τεχνολογίας.

    Morgan Stanley

    Μικρότερη του αναμενόμενου ήταν η πτώση στα κέρδη για την Morgan Stanley, χάρη στα αυξημένα έσοδα του trading.

    Το τέταρτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της Morgan Stanley μειώθηκαν στα 2,11 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,26 δολάρια ανά μετοχή, από 3,59 δισεκατομμύρια δολάρια ή 2,01 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο πριν.

    Τα κέρδη από την επενδυτική τραπεζική του αμερικάνικου κολοσσού μειώθηκαν κατά 49% στα 1,25 δις δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, με τη μείωση να είναι πιο ισχυρή στους τομείς συμβουλευτικής υπηρεσιών, μετοχών και σταθερού εισοδήματος. Η επιβράδυνση της επενδυτικής τραπεζικής επηρέασε τα καθαρά έσοδα της Morgan Stanley, μειώνοντάς τα κατά 12% στα 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο.

    Οι συναλλαγές από το trading αποτέλεσαν ένα θετικό στοιχείο για τον τράπεζα με τα έσοδα της μονάδας να αυξάνονται κατά 26% στα 3,02 δις δολάρια το τέταρτο τρίμηνο.

    Και το wealth management της τράπεζας είδε αύξηση εσόδων κατά 6% για το τρίμηνο.

    Αναφέραμε σταθερά αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου εν μέσω ενός δύσκολου περιβάλλοντος αγοράς», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος James Gorman σε δήλωση.

    Διαβάστε επίσης:

    Υψηλότερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα για JP Morgan, BofA-Πτώση στα κέρδη για Citigroup και Wells Fargo



    ΣΧΟΛΙΑ