• Τράπεζες

    Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank): Παραμένουμε αταλάντευτοι στην υλοποίηση του project Galaxy – Στηρίξαμε τους πελάτες μας με νέες χορηγήσεις €4,6 δισ.

    Ψάλτης Alpha Bank

    Βασίλης Ψάλτης. Διευθὐνων Σύμβουλος Alpha Bank


    «Παρά την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, παραμείναμε αταλάντευτοι στην υλοποίηση του project Galaxy με την τιτλοποίηση των 10,8 δισ. ευρώ και την πώληση της Cepal Hellas… Στηρίξαμε την πελατεία μας με νέες χορηγήσεις ύψους 4,6 δισ. ευρώ και σε αναστολή πληρωμών βρίσκονται δάνεια ύψους 4,2 δισ. ευρώ» στο τέλος Οκτωβρίου, ενώ οι χρηματοδοτήσεις μέσω των προγραμμάτων TEΠIX II και ταμείου Εγγυοδοσίας διαμορφώθηκαν στα 1,1 δισ. ευρώ.

    Τα παραπάνω σημειώνει ο CEO της Alpha Bank κ. Βασίλης Ψάλτης σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα 9μηνου.

    Να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση της τιτλοποίησης τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα περιοριστούν στο 13%.

    «Η πανδημία εξακολουθεί να προκαλεί συνθήκες αυξημένης αστάθειας στην οικονομία. Η απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης για ένα δεύτερο lockdown σε όλη τη χώρα, ακολουθήθηκε από νεότερες εξελίξεις αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις αισιοδοξίας για το μέλλον».

    «Παρά την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, λάβαμε δύο δεσμευτικές προσφορές από διεθνείς επενδυτές υψηλού κύρους, ενώ πρόσφατα καταλήξαμε στον προτιμητέο επενδυτή, με στόχο την ολοκλήρωση της συμφωνίας εντός του τρέχοντος έτους. Η αντιμετώπιση της κληρονομιάς του παρελθόντος αλλάζει ριζικά την εικόνα του ισολογισμού μας, καθώς τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια στην Ελλάδα θα μειωθούν κατά 62% στα 4,8 δισ. ευρώ».

    Ο κ. Ψάλτης σημειώνει πως το πρόγραμμα λειτουργικού και ψηφιακού μετασχηματισμού της τράπεζας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

    Ενώ για την στήριξη της πελατείας υπογραμμίζει πως: το επιβεβαιώνουν έμπρακτα η αναστολή καταβολής εξυπηρετούμενων οφειλών ύψους ύψους 4,2 δισ. ευρώ και οι νέες χορηγήσεις ύψους 4,6 δισ. ευρώ «στις οποίες προχωρήσαμε από την αρχή του έτους έως τον Οκτώβριο».

    Η ισχυρή ρευστότητα και η κεφαλαιακή μας επάρκεια, με τον δείκτη CAD σταθερά στο 18,3%, αποτελούν το θεμέλιο ώστε να διαδραματίσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο υποστήριξης της προσπάθειας των πελατών μας για έγκαιρη επιστροφή στην ομαλή οικονομική δραστηριότητα.

    Ο κ. Ψάλτης σημειώνει πως «Στο εννεάμηνο του έτους, επιτύχαμε αύξηση του Κύριου Αποτελέσματος προ Προβλέψεων κατά 4% σε ετήσια βάση, παραμένοντας προσηλωμένοι στον περιορισμό του λειτουργικού μας κόστους.

    Ακόμα ο κ. Ψάλτης απευθύνει τις ευχαριστίες του στο προσωπικό του Ομίλου «για την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά με την οποία, σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες, συνεχίζει να εξυπηρετεί τους πελάτες μας, προκειμένου όλοι μαζί να υπερβούμε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και να αναδείξουμε την τράπεζά μας ως τον αδιαμφισβήτητο νικητή μετά την κρίση.»

    Διαβάστε ακόμα: 

    Alpha Bank: Ενισχυμένη λειτουργική κερδοφορία στο εννεάμηνο, στα €130,4 εκατ. τα κέρδη μετά από φόρους



    ΣΧΟΛΙΑ