• Τράπεζες

    UBS: Πώς προχωρούν τα σχέδια για την πώληση του προβληματικού χρέους της Credit Suisse

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος της UBS Group, Colm Kelleher

    Ο πρόεδρος της UBS Group, Colm Kelleher


    Η UBS Group έχει απομακρυνθεί από το αρχικό σχέδιο να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία της Credit Suisse με προβληματικό χρέος 250 εκατομμυρίων δολαρίων σε έναν μόνο πλειοδότη, αφού απέτυχε να προσελκύσει αρκετό ενδιαφέρον, και αντ’ αυτού σχεδιάζει να διαθέσει τα περιουσιακά στοιχεία μεμονωμένα.

    Η πώληση ακυρώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους επειδή οι προσφορές ήταν σπάνιες και πολύ χαμηλές, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Τα περιουσιακά στοιχεία έχουν προστεθεί στην ειδική μονάδα εκκαθάρισης της UBS για την Credit Suisse και πωλούνται σε ατομική βάση, είπαν οι άνθρωποι, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, καθώς τα στοιχεία είναι ιδιωτικά.

    Η Credit Suisse προσπάθησε να εγκαταλείψει το προβληματικό χρέος και τις συναλλαγές ειδικών καταστάσεων νωρίτερα πέρυσι σε μια προσπάθεια να μειώσει και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη, λίγες εβδομάδες πριν αναγκαστεί να μπει στην αγκαλιά του μεγαλύτερου τοπικού αντιπάλου της σε μια έκτακτη εξαγορά. Η UBS επεξεργάζεται τα περιουσιακά στοιχεία που κληρονόμησε από την Credit Suisse που δεν θέλει, τα οποία εκτιμάται ότι ανήλθαν σε 77 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του τρίτου τριμήνου.

    Ένας εκπρόσωπος της UBS αρνήθηκε να σχολιάσει τις πωλήσεις.

    Επικεφαλής της ομάδας ειδικών καταστάσεων και διαπραγμάτευσης δανείων της τράπεζας ήταν ο Thomas Mathieson και τα αρχικά σχέδια πώλησης περιελάμβαναν τη μεταφορά της ομάδας σε οποιαδήποτε εταιρεία που αγόραζε τα περιουσιακά στοιχεία, είπαν κάποιοι από τους ανθρώπους. Μετά την αποτυχημένη διαδικασία πώλησης, η ομάδα διαλύθηκε προς τα τέλη του περασμένου έτους ως μέρος μιας μεγαλύτερης αναμόρφωσης της πιστωτικής ομάδας της UBS μετά τη συγχώνευση.

    Ένα μέρος του χρέους αυτού του βιβλίου έχει ήδη πουληθεί, είπαν κάποιοι από τους ανθρώπους.

    Το χαρτοφυλάκιο είχε έως και 30 θέσεις διαπραγμάτευσης, συμπεριλαμβανομένης μιας ανακυκλούμενης πιστωτικής διευκόλυνσης της μαχόμενης κατασκευαστής ανταλλακτικών αυτοκινήτων Standard Profil Automotive GmbH, καθώς και της ταξιδιωτικής εταιρείας Thomas Cook Group Plc, η οποία κατέρρευσε το 2019.

    Η UBS αγωνίζεται επίσης να ξεφορτωθεί και το franchise επενδυτικής τραπεζικής που κληρονόμησε από την Credit Suisse στην Κίνα, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις εντείνονται και η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο υπομένει μια παρατεταμένη επιβράδυνση.

    Διαβάστε επίσης:
    Στο Άγιο Όρος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

    H MG καθιερώθηκε στην Ελλάδα

    Επιστροφή στα κέρδη για τις ευρωαγορές – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν



    ΣΧΟΛΙΑ