• Τράπεζες

    «Τρέχουν» τις τιτλοποιήσεις τους Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς-Στόχος για την Εθνική Τράπεζα να έχει επιβιβαστεί στον «Ηρακλή» μέσα στον Νοέμβριο

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    τραπεζες_Eurobank Equities: Toπ επιλογή η Εθνική Τράπεζα, buy για Πειραιώς, hold για Alpha Bank

    Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνική Τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank και Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank


    Η Alpha Bank κατέθεσε το αίτημα υπαγωγής της τιτλοποίησης Galaxy στον «Ηρακλή» στις αρχές Αυγούστου.

    Όπως είναι γνωστό  η  συναλλαγή Galaxy απαρτίζεται από τρεις τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων, συνολικής αξίας 10,8 δισ. ευρώ. Ήδη οι τιτλοποιήσεις Orion, ύψους 1,9 δισ. ευρώ, και  Galaxy ΙΙ, ύψους 5,7 δισ. ευρώ, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου και θα ακολουθήσει σύντομα και η τιτλοποίηση Galaxy IV. Η παροχή εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο για τις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας είναι ύψους 3,5 δισ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Alpha  θα υποχωρήσουν στο 16%.

    Προς το παρόν οι  τέσσερις υποψήφιοι που διεκδικούν το πακέτο  Galaxy και τη Cepal, έχουν ξεκινήσει τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων και μέσα στον Οκτώβριο   αναμένονται οι δεσμευτικές τους προσφορές. Διεκδικητές είναι οι: Pimco, Cerved, η κοινοπραξία Credito Fondiario/  Elliott και Davidson Kempner.

    Επίσης ο  εταιρικός μετασχηματισμός (hive-down) της Alpha Bank προχωρά και θα είναι έτοιμος μέχρι τα τέλη του έτους.

    Από την πλευρά της, η Τράπεζα Πειραιώς επιταχύνει την διαδικασία των τιτλοποιήσεων με το project Phoenix (περιλαμβάνει στεγαστικά δάνεια 1,9 δισ. ευρώ) να βρίσκεται ήδη στον «Ηρακλή» και μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμο και το project Vega που περιλαμβάνει 53.000  δάνεια (στεγαστικά, επιχειρηματικά)  ύψους 5 δισ. ευρώ.  Η Intrum είναι ο επενδυτής που επέλεξε η Πειραιώς για την τιτλοποίηση Phoenix. Ταυτόχρονα, τρέχουν οι διαδικασίες για το hive-down, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

    Την ίδια ώρα η Εθνική Τράπεζα επιταχύνει προκειμένου η τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων με την κωδική ονομασία Frontier, ύψους 7δισ. ευρώ να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και να έχει πάρει rating από διεθνή οίκο αξιολόγησης, όπως απαιτείται, για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή –το ιδανικό είναι- μέχρι το τέλος του έτους.

    Ένα βήμα μπροστά βρίσκεται η Eurobank, καθώς περιόρισε το ποσοστό των  μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 15%  και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία διανομής στους μετόχους της τράπεζας του mezzanine ομολόγου, της τιτλοποίησης  Cairo, ύψους 7,5 δισ. ευρώ. Με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου η διοίκηση της Eurobank ανέφερε στους διεθνείς  αναλυτές ότι οι μέτοχοι θα λάβουν  1 μετοχή του SPV για κάθε 12 μετοχές της Eurobank.

    Η τιτλοποίηση Cairo περιλαμβάνει τρία  SPV, με δάνεια σε  ελβετικό φράγκο, συνολικού ύψους 1,8 δισ. ευρώ, δάνεια λιανικής  ύψους τριών δισ. ευρώ, και επιχειρηματικά δάνεια ύψους 2,7 δισ. ευρώ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ