• Τράπεζες

    Τράπεζες: Στο Παρίσι οι τραπεζίτες για το roadshow της Goldman Sachs – Επαφές με επενδυτές

    Τράπεζες - Φωτογραφία-κολάζ των τραπεζιτών: Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίωνας Καραβίας (Εurobank)

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίων Καραβίας (Εurobank)


    Το «παρών» στο roadshow της Goldman Sachs στο Παρίσι θα δώσουν οι Έλληνες τραπεζίτες, το τριήμερο 13 με 15 Ιουνίου και θα έχουν την ευκαιρία για συναντήσεις με επενδυτές και θα δώσουν το στίγμα της νέας πραγματικότητας της ελληνικής οικονομίας που έχει γυρίσει σελίδα, όπως και οι ελληνικές τράπεζες.

    Στο τριήμερο roadshow θα παραβρεθεί ο επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (SSM) Αντρέα Ενρία, όπως και υψηλόβαθμα στελέχη όλων των συστημικών ευρωπαϊκών τραπεζών.

    Οι δύο πρώτες μέρες της εκδήλωσης που διοργανώνει η Goldman Sachs είναι αφιερωμένες στις τράπεζες και η τρίτη στις ασφαλιστικές εταιρείες.

    Οι Έλληνες τραπεζίτες θα έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν εφ’ όλης της ύλης στα ερωτήματα που θα τους θέσουν οι αναλυτές, ενώ θα έχουν συναντήσεις με επενδυτές. Το μήνυμα που θα στείλουν είναι ότι η χώρα έχει γυρίσει σελίδα, υπάρχει σταθερότητα, οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν και η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης.

    Μάλιστα, οι τραπεζίτες εκτιμούν πως το ενδιαφέρον των επενδυτών θα είναι ιδιαίτερα αυξημένο καθώς «βολιδοσκοπούν» τις ελληνικές τράπεζες.

    Τα ερωτήματα στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι Έλληνες τραπεζίτες είναι τα εξής:

    – Ομοιότητες και διαφορές του ελληνικού οικονομικού κύκλου σε σχέση με τον ευρωπαϊκό.

    – Ποιες είναι οι επιπτώσεις από μια πιθανή αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα.

    – Ο αντίκτυπος από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης στον δανεισμό και τη ρευστότητα.

    – Οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά το μέτωπο των «κόκκινων» δανείων και τυχόν επιδείνωση λόγω της ανόδου των επιτοκίων

    – Τι αντίκτυπο βλέπουν οι τράπεζες βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα από τα υψηλότερα επιτόκια στο καθαρό επιτοκιακό περιθώριο (NIM) και την ποιότητα του ενεργητικού.

    – Ποιες είναι οι βασικές μεσοπρόθεσμες προτεραιότητες κατανομής κεφαλαίων για τις ελληνικές τράπεζες υπό το πρίσμα της βελτίωσης των κεφαλαιακών αποθεμάτων ασφαλείας (CET-1) μέσω της ισχυρότερης εσωτερικής δημιουργίας κεφαλαίων (ROTE).

    – Τι εικόνα έχουν από τη ρυθμιστική αρχή σχετικά με τη διανομή μερισμάτων, επαναγορές, άλλες ειδικές εγκρίσεις (π.χ. συγχωνεύσεις και εξαγορές).

    – Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την απόσβεση DTC και πώς αυτό επηρεάζει τα κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Τι γυρεύει η Moody’s στην Αθήνα; Οι τράπεζες στο επίκεντρο

    Τράπεζες: Προτεραιότητα η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων – €50 δισ. οι πόροι

    Πρόσθετα έσοδα από τη διαχείριση ακινήτων προσδοκούν οι τράπεζες

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ