• Τράπεζες

    Τράπεζα Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή Intrum για τη δημιουργία της μεγαλύτερης πλατφόρμας διαχείρισης

    • NewsRoom
    Τράπεζα Πειραιώς: Στα 260 εκατ. ευρώ οι νέες εκταμιεύσεις στεγαστικών δανείων το 2021

    Χρήστος Μεγάλου. CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή Intrum-Τράπεζα Πειραιώς για τη δημιουργία της μεγαλύτερης πλατφόρμας διαχείρισης απαιτήσεων στην Ελλάδα.

    Σε συνέχεια των προβλεπόμενων θεσμικών εγκρίσεων, η Intrum και η Τράπεζα Πειραιώς ολοκλήρωσαν τη συναλλαγή που ανακοινώθηκε πρώτη φορά τον Ιούνιο, και δημιουργούν μια κορυφαία πλατφόρμα διαχείρισης απαιτήσεων στην Ελλάδα. Η συναλλαγή αποτελεί μακροπρόθεσμη στρατηγική εταιρική σχέση, με την Τράπεζα Πειραιώς να κατέχει το 20 τοις εκατό των μετοχών της νέας εταιρείας.

    Σύμφωνα με τους όρους της συναλλαγής, η Intrum έχει αποκτήσει την πλατφόρμα της Τράπεζας Πειραιώς για την εξυπηρέτηση μη εξυπηρετούμενων δανείων και την ενοποίησε σε νεοσύστατη εταιρεία, η οποία θα ονομαστεί Intrum Hellas. Η Intrum κατέχει το 80 τοις εκατό της Intrum Hellas, με την Τράπεζα Πειραιώς να κατέχει το υπόλοιπο 20 τοις εκατό.

    Στο πλαίσιο της συναλλαγής, η Intrum Hellas έχει συνάψει συμφωνίες που περιλαμβάνουν την εξυπηρέτηση των μη-εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) της Τράπεζας Πειραιώς και των Ιδιοκτησιακών Περιουσιακών Στοιχείων (REO) της Τράπεζας Πειραιώς με αρχική δεκαετή συμβατική διάρκεια.

    «Η ολοκλήρωση αυτής της εξαγοράς εξασφαλίζει την ηγετική μας θέση σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές μη-εξυπηρετούμενων δανείων στην Ευρώπη με συνεχή αναπτυξιακό δυναμικό. Θα δημιουργήσει ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη, συμβάλλοντας σε ισχυρές ταμειακές ροές και σε σημαντική αύξηση των κερδών ανά μετοχή, ενισχύοντας την πορεία μας προς τους στόχους μας για το 2020», σύμφωνα με τον Mikael Ericson, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Intrum.



    ΣΧΟΛΙΑ