• Τράπεζες

    Τι θα συζητήσει ο πανίσχυρος fund manager Πρεμ Γουάτσα στην Αθήνα

    • Ευγενία Τζώρτζη
    Prem Watsa

    Prem Watsa


    Ο μεγαλοεπενδυτής Πρεμ Γουάτσα κατέφθασε χθες στην Αθήνα για σειρά επαφών

    Μια πρώτη ένδειξη του ενδιαφέροντος της Fairfax για την Εθνική Ασφαλιστική, που φημολογείται έντονα το τελευταίο διάστημα, αναμένεται να υπάρξει κατά την επίσκεψη που πραγματοποιεί ο επικεφαλής του καναδικού ομίλου Πρεμ Γουάτσα στην Αθήνα.

    Ο μεγαλοεπενδυτής Πρεμ Γουάτσα, που έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στην ελληνική οικονομία εν μέσω κρίσης, κατέφθασε χθες στην Αθήνα για σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη και τις διοικήσεις του ομίλου Eurobank.

    Πρώτος σταθμός ήταν η Eurolife Ασφαλιστική, που αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις του στη χώρα μας, επενδύοντας περί τα 400 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 80%.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στην ατζέντα των συζητήσεων με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurolife Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου ήταν και η προοπτική συμμετοχής στη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

    Η διαδικασία δεν έχει ακόμη ανοίξει επισήμως, αλλά αποτελεί προτεραιότητα της διοίκησης της ΕΤΕ για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και το ενδιαφέρον του καναδικού ομίλου, πιθανολογείται έντονα.

    Ο επικεφαλής του καναδικού ομίλου θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τηρώντας την παράδοση που έχει ο ίδιος καθιερώσει, των συναντήσεων δηλαδή με τους Έλληνες πρωθυπουργούς ευθύς αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων τους.

    Το ίδιο έχει κάνει ο Πρεμ Γουάτσα το Μάιο του 2015, όταν είχε συναντήσει τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αμέσως μετά την ανάδειξή του στην πρωθυπουργία. Θα ακολουθήσει συνάντηση και με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

    Καθοριστικές θεωρούνται και οι συναντήσεις που θα έχει ο Πρεμ Γουάτσα με τη διοικητική ομάδα της Eurobank υπό το διευθύνοντα σύμβουλο Φωκίωνα Καρραβία, καθώς στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι η εξέλιξη των συζητήσεων με την Pimco για την εξαγορά της εταιρείας διαχείρισης FPS σε συνδυασμό με την τιτλοποίηση των δύο χαρτοφυλακίων Pillar και Cairo, συνολικού ύψους 9,5 δισ. ευρώ για τα οποία η PIMCO έχει αναδειχθεί αποκλειστικός συνομιλητής.

    Μετά τη συγχώνευση με τη Grivalia, η Eurobank αποτελεί τη ναυαρχίδα των επενδύσεων του ομίλου Fairfax στην Ελλάδα, στην οποία ο καναδικός όμιλος ελέγχει πλέον το 33%.



    ΣΧΟΛΙΑ