• Τράπεζες

    Τι θα εξυπηρετήσει το ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Τράπεζα Πειραιώς: Ενεργός συμμετοχή στις διεργασίες που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την προώθηση των Αρχών Ενδυνάμωσης των Γυναικών

    Χρήστος Μεγάλου. CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Εντός της εβδομάδας με πιθανότερες ημέρες την Τετάρτη ή την Πέμπτη αναμένεται η έκδοση του ομολόγου της Piraeus Financial Holdings S.A. (Τράπεζα Πειραιώς).

    Τα χρεόγραφα αποτελούν άμεση μη ασφαλισμένη μη εγγυημένη υποχρέωση του εκδότη και κατατάσσεται ως υποχρέωση χωρίς προτίμηση αναφέρεται στα χαρακτηριστικά του ομολόγου.

    Από τα τέλη Μαρτίου του 2021 τα ADIs (διαθέσιμα διανεμόμενα στοιχεία) έφθαναν στα 5,9 δισ. ευρώ. Λαμβάνοντας υπόψη το αντίκτυπο του χρόνου που απομένει μέχρι τη λήξη του 2021 όσον αφορά την απομείωση κινδύνου στον ισολογισμό της εκδότριας εταιρίας και τις δράσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης, τα ADIs θα έπρεπε να ήταν στα 2,9 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου του 2021.

    Από την άλλη πλευρά οι απαιτήσεις MREL (ελάχιστη απαίτηση για ίδια κεφάλαια και επιλέξιμες υποχρεώσεις) όπως ανακοινώθηκαν ήταν σύμφωνες με τις προβλέψεις στο 23,33% του TREA (δηλαδή του ποσού που αντιστοιχεί στη συνολική έκθεση κινδύνου) για το τέλος του 2025 πλέον των συνδυαστικών αποθεμάτων.

    Mακρύτερος ορίζοντας συμμόρφωσης είναι το 2025 προκειμένου να επιτευχθούν οι οριστικοί στόχοι MREL σύμφωνα με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Δεσμευτικός ενδιάμεσος στόχος είναι το 12,89% συν τα συνδυασμένα bufferς για τον Ιανουάριο του 2022.

    Το ομόλογο αυτό AT1 θα είναι ενισχυτικό των κεφαλαίων της τράπεζας αλλά και θα εξυπηρετήσει τους στόχους των MREL.

    Οι ενδιάμεσες απαιτήσεις MREL για τον Ιανουάριο του 2022 είναι συνολικά 16,1% εκ των οποίων 12,89% ο βασικός στόχος και 3,3% τα συνδυασμένα buffers. H σχεδιαζόμενη θέση των MREL για τον Ιανουάριο του 2022 είναι περίπου 17% εκ των οποίων περίπου 3% δηλαδή 0,9 δισ ευρώ είναι η σχεδιαζόμενη έκδοση των ΑΤ1, Senior και το 14% είναι η υπάρχουσα επιλέξιμη βάση των MREL.

    Διαβάστε επίσης:

    Πειραιώς: Τα κέρδη μέχρι 126% από τα χαμηλά, για τα δύο παλαιά ομόλογα και που οδηγείται η νέα έκδοση

    -«Μάχη» Θοδωρή Καλαντώνη, Γιώργου Γεωρgακόπουλου, Αρτέμη Θεοδωρίδη για το Frontier της Εθνικής

    -Roadshow Xρηματιστηρίου Aθηνών στη Ν. Υόρκη: ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Alpha και το outsider Εntersoft

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ