• ΑΓΟΡΕΣ

    Roadshow Xρηματιστηρίου Aθηνών στη Ν. Υόρκη: ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Alpha και το outsider Εntersoft

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο

    Γενικός Δείκτης Χρηματιστηρίου


    Το πρώτο ισχυρό crash test για φέτος και με ανοιχτή την προοπτική εξόδου από την κρίση που αφήνει η πανδημία δίνει από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, στο πλαίσιο του ετήσιου roadshow που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών με τη συνεργασία του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου.

    Εκδήλωση, κατά την οποία, όπως πρώτο έγραψε το mononews.gr, θα παρελάσει σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο, αλλά και στελέχη από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Άλεξ Πατέλης, ο οποίος διαθέτει ισχυρό εκτόπισμα στους κόλπους των ξένων διαχειριστών.

    Οι πληροφορίες πάντως, αναφέρουν ότι:

    –         Τα funds και οι διαχειριστές τους που θα δώσουν το παρών προέρχονται τόσο από την Ευρώπη, όσο και από τις ΗΠΑ.

    –         Συνολικά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πάντα, τα περισσότερα ραντεβού μέχρι στιγμής έχουν ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και από τις τράπεζες, η Alpha και η Πειραιώς. Η πρώτη έχει μπροστά της την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ και η δεύτερη υλοποίηση θεαματική αύξηση κεφαλαίου προ μηνός, ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

    Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει ενδιαφέρον και για… αουτσάιντερ που συμμετέχουν για πρώτη φορά σε τέτοιου μεγέθους εκδήλωση, όπως η Entersoft. Τα ρευστά διαθέσιμα της Entersoft συνέχισαν να αυξάνονται και διαμορφώθηκαν στο τέλος του ά τριμήνου σε περίπου 8,4 εκ ευρώ, παρά τις μέχρι τώρα εξαγορές και τη διανομή έκτακτου μερίσματος στο τέλος του 2020. Ο Όμιλος παραμένει μέχρι και σήμερα χωρίς δανεισμό. Τα αυξημένα αυτά διαθέσιμα σε συνδυασμό με τη δυνατότητα δανεισμού, δίνουν νέες επενδυτικές δυνατότητες που η διοίκηση εκτιμά ότι για την τρέχουσα χρονιά μπορούν να ανέλθουν σε 13-15 εκ ευρώ. Θα συνεχιστεί λοιπόν το ίδιο μείγμα ανάπτυξης με συνδυασμό στοχευμένων εξαγορών, σχολίαζε η διοίκηση, έντονης οργανικής ανάπτυξης και επένδυσης σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες με τα οποία η Entersoft και οι θυγατρικές της θα αυξήσουν τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούνται. Η μετοχή διαπραγματεύεται σε νέα υψηλά, περί τα 3,65 ευρώ. Θα πρέπει να τονιστεί ότι η Entersoft βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των εταιρειών με τα περισσότερα… ραντεβού!

    –          Είναι σημαντικό ότι κατά το φετινό roadshow των ΗΠΑ υπάρχουν εταιρείες που για πρώτη φορά συμμετάσχουν: Quest, Εpsilon Net και Entersoft.

    Κατά τα άλλα, συνεχίζουν να κλείνονται συναντήσεις μέχρι και την τελευταία στιγμή και όπως όλα δείχνουν η ροή θα συνεχιστεί (των ραντεβού). Σύμφωνα με πηγές στο Χ.Α. εκτιμάται ότι η συμμετοχή, το ενδιαφέρον και ο αριθμός των ξένων διαχειριστών θα φτάσει σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.

    Πέρσι, κατά την πρώτη χρονιά της πανδημίας συμμετοχή είχαν δηλώσει 77 επενδυτικά κεφάλαια (funds) και συνολικά 116 διαχειριστές και αναλυτές για 29 εισηγμένες.

    Τα συνολικά ραντεβού που είχαν προγραμματιστεί ήταν 550.

    Σημειώνεται ότι πέρσι συμμετείχε και το Jumbo, που φέτος δεν μετέχει.

    Φέτος θα δώσουν το παρών 33 εισηγμένες:

    ADMIE HOLDING

    AEGEAN AIRLINES

    ALPHA BANK

    ATHENS EXCHANGE GROUP

    ATHENS WATER SUPPLY & SEWERAGE COMPANY (EYDAP)

    AUTOHELLAS

    CENERGY HOLDINGS

    ELLAKTOR

    ELVAL HALCOR

    ENTERSOFT

    EPSILON NET

    EUROBANK

    FOURLIS

    GEK TERNA – TERNA ENERGY

    HELLENIC PETROLEUM

    HELLENIC TELECOM (OTE)

    IKTINOS HELLAS

    KRI KRI

    LAMDA DEVELOPMENT

    MOTOR OIL

    MYTILINEOS

    NATIONAL BANK OF GREECE

    OPAP

    PIRAEUS BANK

    PIRAEUS PORT AUTHORITY

    PRODEA INVESTMENTS

    PROFILE SOFTWARE

    PUBLIC POWER CORPORATION (DEI)

    QUEST HOLDINGS

    SARANTIS GROUP

    THRACE GROUP

    TITAN VIOHALCO



    ΣΧΟΛΙΑ