Λόγω της ύπαρξης τεχνικού προβλήματος στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα πληρωμών, γνωστή ως TARGET 2, δεν είναι εφικτή προς το παρόν η διατραπεζική μεταφορά κεφαλαίων, σύμφωνα με ενημέρωση από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Ως αποτέλεσμα του προβλήματος αυτού δεν είναι δυνατόν να γίνουν μεταφορές κεφαλαίων μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ.
Η βασική αιτία του συμβάντος έχει εντοπιστεί και λαμβάνεται μέριμνα για την αποκατάσταση της κανονικής λειτουργίας, ενώ η διόρθωση του πανευρωπαϊκού αυτού τεχνικού προβλήματος αναμένεται να γίνει σύντομα.
Το Ευρωσύστημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει το συντομότερο δυνατό η κανονική λειτουργία του TARGET 2.
Διαρκής ενημέρωση για τη λειτουργία του TARGET 2 εδώ
Διαβάστε επίσης:
ΤτΕ: Αύξηση 1,3% στο ενεργητικό των ασφαλιστικών επιχειρήσεων το δ’ τρίμηνο – Στα €21,2 δισ.
ΤτΕ: Σε καθεστώς εκκαθάρισης η FWU Life Insurance – Ανακαλείται η άδεια λειτουργίας
Ελληνική Τράπεζα: Κέρδη 383 εκατ. ευρώ το 2024
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ζελένσκι: Χαιρετίζει μια «πραγματικά δίκαιη» συμφωνία με την Ουάσινγκτον για τους ουκρανικούς φυσικούς πόρους
- Τραμπ: Ο Μάικ Γουόλτς υποψήφιος για νέος πρεσβευτής στον ΟΗΕ – Προσωρινός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας ο Ρούμπιο
- Ερντογάν: Έτοιμος να εξαγγείλει τη μετονομασία του ψευδοκράτους σε «Τουρκική Δημοκρατία Κύπρου»
- Restart για τη Harley-Davidson στην Ελλάδα
