• Τράπεζες

    ΤΧΣ: Εντός της ημέρας οι υπογραφές για τον Ηλία Ξηρουχάκη – Τι θα κάνει ο νέος CEO του Ταμείου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ηλίας Ξηρουχάκης (ΤΧΣ)

    Ηλίας Ξηρουχάκης Διευθύνων Σύμβουλος Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)


    Εντός της ημέρας ολοκληρώνονται οι τυπικές διαδικασίες για τον διορισμό του κ. Ηλία Ξηρουχάκη στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

    Ο Ηλίας Ξηρουχάκης αναλαμβάνει μετά από διεθνή διαγωνισμό τη θέση του CEO του Ταμείου, ύστερα από την αποχώρηση του κ. Martin Czurda. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται πλήρως το mononews.gr που κατέγραψε εγκαίρως σήμερα αυτήν την εξέλιξη.

    Από τις αρχές του 2018 ο κ. Ξηρουχάκης συμμετείχε στη διοίκηση του Ταμείου ως εκπρόσωπος της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ), ενώ ήταν και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής. Εν συνεχία ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Ο κ. Ξηρουχάκης διαθέτει  πολυετή  εμπειρία σε ανώτατες διοικητικές θέσεις εταιρειών του τραπεζικού τομέα, του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού τομέα και του τομέα των υπηρεσιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι περισσότερες  από τις εταιρείες στις οποίες έχει εργαστεί στο παρελθόν αποτελούν παγκόσμιους ηγέτες (Global Leaders) στους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται.

    Επελέγη ανάμεσα σε πολύ ηχηρά διεθνή ονόματα. Ας σημειωθεί πως ήταν και πολιτική βούληση, η οποία ασφαλώς συζητήθηκε με τους Θεσμούς, η λύση τελικώς να έχει αποτύπωμα ελληνικό.

    Ο νέος ρόλος του ΤΧΣ

    Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ήδη τις συζητήσεις με τους Uεσμούς για μια ολιστική συμφωνία που θα καθορίζει σαφώς ποιος θα είναι ο νέος ρόλος του Ταμείου.

    Το νέο νομοσχέδιο για το ΤΧΣ θα προβλέπει το σχέδιο αποεπένδυσης του Ταμείου από τις τράπεζες. Ηδη έχουν ξεκινήσει οι σχετικές συζητήσεις με τους Θεσμούς.

    Στο ίδιο νομοσχέδιο, ενισχύεται ο ρόλος του Γενικού Συμβουλίου και περιορίζεται το δισυπόστατο που ισχύει στην παρούσα φάση.

    Διαβάστε επίσης:

    ΤΧΣ: Εντός των ημερών η επιλογή του νέου CEO – Φαβορί ο Ξηρουχάκης



    ΣΧΟΛΙΑ