• Τράπεζες

    Αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στο ΤΧΣ ο Ηλίας Ξηρουχάκης

    Ηλίας Ξηρουχάκης (ΤΧΣ)

    Ηλίας Ξηρουχάκης Διευθύνων Σύμβουλος Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)


    Καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αναλαμβάνει ο Ηλίας Ξηρουχάκης, μέλος μέχρι πρότινος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ.

    Ο Ηλίας Ξηρουχάκης εισήλθε στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ ως μέλος τον Ιανουάριο του 2018.

    Διαθέτει 25ετή εμπειρία σε ανώτερες και ανώτατες διοικητικές θέσεις εταιριών του χρηματοπιστωτικού τομέα και του τομέα των υπηρεσιών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

    Είναι απόφοιτος του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London Metrololitan University) από το οποία διαθέτει πτυχίο Batchelor (Bachelor of Arts -Honours) στις επιστήμες της διοίκησης με ειδίκευση στην οικονομετρία και τα υποδείγματα επιχειρησιακών προβλέψεων.

    Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master στα Μακροοικονομικά της Ευρωπαικής Ενωσης  (Μaster of Arts in Economics) από το Παναπιστήμιο Exeter του Ηνωμένου Βασιλείου, με εξειδίκευση στη νομισματική πολιτική της Ένωσης και το κοινό νόμισμα.

    Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Μaster of Business Administration (MBA) στην Τραπεζική διοίκηση με εξειδίκευση στη διαχείριση Κινδύνων (πιστωτικών και λειτουργικών) και τα ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμών από το ίδιο Πανεπιστήμιο.



    ΣΧΟΛΙΑ