• Τράπεζες

    Στο 26% οριστικοποιείται το ποσοστό του ΤΧΣ στην Τράπεζα Πειραιώς

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Contributor

    Ανδρέας Βερύκιος (πρόεδρος ΤΧΣ) – Χρήστος Μεγάλου (CEO Τρ. Πειραιώς)


    Στο 26% οριστικοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες το ποσοστό με το οποίο θα συμμετέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ( ΤΧΣ ) στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς ενώ η τιμή της μετοχής αναμένεται να κλείσει στο διοικητικό συμβούλιο που θα διενεργηθεί την Παρασκευή.

    Στο ίδιο συμβούλιο αναμένεται να ληφθεί και η απόφαση για το συνολικό ύψος της αύξησης που δεν αποκλείεται να κινηθεί ακόμη και ελαφρώς υψηλότερα από το 1,2 δισ. ευρώ.

    Η τιμή σίγουρα θα κινηθεί πάνω από το 1 ευρώ ενώ αναμένεται να διαμορφωθεί μέχρι 1,2 ευρώ.

    Η αύξηση της Τράπεζας Πειραιώς έχει τη μορφή πιλότου όχι μόνον για τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα αλλά και για τα διεθνή που και αυτά θα αναζητήσουν όχι πολύ αργότερα κεφάλαια μιας και έχουν σημαντικά ενισχύσει τις προβλέψεις τους για τα κόκκινα δάνεια συνεπεία της πανδημίας.

    Η Τράπεζα Πειραιώς με την αύξηση κεφαλαίου αλλάζει σελίδα και βοηθάει ουσιαστικά την αναβάθμιση της ποιότητας του ενεργητικού της σε μια περίοδο εξαιρετικά προβληματική για τον πιστωτικό τομέα.

    Υπενθυμίζεται πως το βιβλίο προσφορών ανοίγει στις 21 Απριλίου .  Για την Ελλάδα θα μείνει ανοιχτό ως τις 23 Απριλίου και θα διατεθεί το 15% της αύξησης με προνομιακή μεταχείριση σε ότι αφορά όσους ήταν μέτοχοι της τράπεζας πριν τη διακοπή της διαπραγμάτευσης της μετοχής.

    Στο 85% που θα διατεθεί στο εξωτερικό συμπεριλαμβάνεται και το ποσοστό του ΤΧΣ ενώ το βιβλίο για τις διεθνείς αγορές αναμένεται να κλείσει αυθημερόν.

    Διαβάστε επίσης:

    Τράπεζα Πειραιώς: Πότε θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την ΑΜΚ

    Τράπεζα Πειραιώς: Μέχρι 1,2 ευρώ η τιμή της μετοχής στην AMK-Τι θα προβλέπει το ενημερωτικό δελτίο

    Τράπεζες: Όλα τα σενάρια για τις επόμενες ΑΜΚ – Πρόωρες οι φήμες για αυξήσεις κεφαλαίων



    ΣΧΟΛΙΑ