• ΑΓΟΡΕΣ

    Τράπεζα Πειραιώς: Πότε θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την ΑΜΚ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Contributor
    Τράπεζα Πειραιώς: Ενεργός συμμετοχή στις διεργασίες που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του ΟΗΕ για την προώθηση των Αρχών Ενδυνάμωσης των Γυναικών

    Χρήστος Μεγάλου. CEO Τράπεζα Πειραιώς


    Ως την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου οπότε και θα «επανακάμψουν» οι μετοχές της Πειραιώς Financial Holdings, θα έχουν αποφασιστεί τα πάντα σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

    Πιο συγκεκριμένα, έως την ερχόμενη Κυριακή 18.4.21 θα έχει συνεδριάσει το Δ.Σ. τις Τράπεζας και θα έχει λάβει αποφάσεις για:

    -Το ακριβές ποσό της αύξησης (σ.σ. μέχρι 1,2 δισ. ευρώ)

    – Την  τιμή της αύξησης (1,0-1,2 ευρώ ανά μετοχή)

    – Το ακριβές ποσοστό συμμετοχής του ΤΧΣ στην αύξηση (τουλάχιστον 26%)

    Με απόφαση της  Πειραιώς Financial Holdings ΠΕΙΡ 1,28% 3,97 χθες 13.04.2021 ήταν  η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των 831.059.164 υφιστάμενων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της εταιρείας στο Χ.Α.

    Από  σήμερα  Τετάρτη 14.04.2021, παύει προσωρινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αντικατάστασή τους.

    Δικαιούχοι των  νέων  που θα προκύψουν από το reverse split θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων ως κάτοχοι των νέων μετοχών κατά την Πέμπτη 15.04.2021.

    Η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων στο Χ.Α. με τη νέα ονομαστική αξία 1,00 η μετοχή ορίζεται η Δευτέρα 19.04.2021.

    Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο των μετοχών της εταιρείας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. θα ανέρχεται σε 50.367.223 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές ονομαστικής αξίας 1 ευρώ έκαστη.

    Η τιμή εκκίνησής τους στο Χ.Α. θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον κανονισμό του Χ.Α. θα είναι πιστωμένες στις μερίδες και τους λογαριασμούς αξιογράφων των μετόχων στο Σύστημα Άυλων Τίτλων.

    Στις 21 Απριλίου αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς Financial Holdings και θα μείνει ανοιχτό ως τις 23 Απριλίου.

    Εκτιμάται πως η ζήτηση είναι μεγάλη και στο εξωτερικό θα καλυφθεί  από την πρώτη κιόλας μέρα.

    Η αναλογία εσωτερικού εξωτερικού εκτιμάται πως θα είναι 15%-85% και στο 85% θα συμπεριλαμβάνεται και το ΤΧΣ με ποσοστό συμμετοχής στην αύξηση τουλάχιστον 26%.

    Η μετοχή της  Πειραιώς έκλεισε χθες με άνοδο 14,08%.

     

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ