• Τράπεζες

    S&P: Αναβάθμιση προοπτικών για Alpha Bank, Eurobank και Εθνική – Σταθερή η Πειραιώς

    τραπεζες_Eurobank Equities: Toπ επιλογή η Εθνική Τράπεζα, buy για Πειραιώς, hold για Alpha Bank

    Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνική Τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank και Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank


    Η S&P αναβάθμισε τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, Alpha Bank, Eurobank και Εθνική σε θετικές από σταθερές. Παράλληλα, διατήρησε σταθερή την προοπτική για την Τράπεζα Πειραιώς.

    Όπως αναφέρει ο οίκος, οι ελληνικές τράπεζες κατάφεραν να καθαρίσουν περίπου 50 δισ. ευρώ NPEs από το 2019, μειώνοντας το απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων στοιχείων ενεργητικού σε 19,4 δισ. ευρώ ή 15,9% των ακαθάριστων δανείων στο τέλος του 2021.

    Έτσι επιτρέπεται η ομαλοποίηση του κόστους προβλέψεων για τις ελληνικές τράπεζες και τη σταδιακή βελτίωση της κερδοφορίας τους, αν και κάθε τράπεζα θα προχωρήσει με διαφορετικό ρυθμό.

    Ο οίκος, όμως, υπογραμμίζει ότι η ποιότητα των κεφαλαίων των μεγάλων ελληνικών τραπεζών παραμένει χαμηλή, λόγω του υψηλού ποσοστού των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων (DTC).

    Διαβάστε επίσης:

    Πυρά Σταϊκούρα σε τράπεζες για τον εξωδικαστικό μηχανισμό – Σε προχωρημένο στάδιο ρύθμισης δάνεια άνω των 20 δισ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ