• Τράπεζες

    Société Générale: Απολύσεις, λουκέτα και αυτοματοποίηση δίνουν το στίγμα της επόμενης μέρας

    • NewsRoom
    Frederic Oudea, CEO Societe Generale

    Frederic Oudea, CEO Societe Generale


    Το νέο στρατηγικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα παρουσίασε, τη Δευτέρα, ο γαλλικός τραπεζικός όμιλος Société Générale, ανακοινώνοντας ότι σχεδιάζει να κλείσει το 15% του δικτύου των καταστημάτων της και να καταργήσει έως και 900 θέσεις εργασίας στη Γαλλία μέχρι το 2020.

    Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, η διοίκηση του ομίλου σχεδιάζει να αυτοματοποιήσει το 80% των εσωτερικών διαδικασιών σε ορίζοντα τριετίας, με στόχο τη μείωση του κόστους αλλά και την επιτάχυνση της μετάβασης στην ψηφιακή τραπεζική.

    «Είμαι πεπεισμένος πως ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος περνά ένα είδος βιομηχανικής επανάστασης, που πιθανότατα θα διαρκέσει τα επόμενα δέκα χρόνια», δήλωσε στους Financial Times ο διευθύνων σύμβουλος της Société Générale, Frédéric Oudéa.

    Κατά τον ίδιο, οι ευρωπαϊκές τράπεζες βρίσκονται σε μειονεκτική θέση διότι έχουν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τις παγκόσμιες απαιτήσεις για κεφάλαια και ρευστότητα, αλλά και τους νέους κανόνες της ΕΕ για τις πληρωμές, την προστασία των δεδομένων καθώς και τις επενδυτικές εταιρείες.

    Να σημειωθεί ότι στις αρχές του 2016 η τράπεζα είχε ήδη ανακοινώσει περικοπές 2.550 θέσεων εργασίας. Σήμερα απασχολεί 23.000 άτομα στο δίκτυο λιανικής τραπεζικής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΕΚΤ: Στη σωστή κατεύθυνση για τα «κόκκινα δάνεια» οι ελληνικές τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατι η μετοχή του Υγεία έκλεισε με άνοδο πάνω από τα 0,45 ευρώ που προσφέρει ο Γ. Αποστολόπουλος. Ολο το παρασκήνιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χριστίνα Μαργέλου (Eurobank): Επενδύουμε στη Ναυτιλία – Επενδύουμε στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ