ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η επεκτεινόμενη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στις προσπάθειές της Societe Generale για μείωση του κόστους.
Ο γαλλικός τραπεζικός κολοσσός με έδρα το Παρίσι, εκτιμά την «τρέχουσα ευκαιρία» μείωσης των δαπανών μέσω της AI σε 500 εκατομμύρια ευρώ (574 εκατομμύρια δολάρια) έως 600 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα.
Ανέφερε μάλιστα ότι περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ από αυτά έχουν «ενσωματωθεί μέχρι στιγμής έως το 2029».
Η SocGen σημείωσε επίσης ότι αναμένει να επωφεληθεί από μια στρατηγική συνεργασία με τον αμερικανικό γίγαντα της Τεχνητής Νοημοσύνης Anthropic, η οποία περιλαμβάνει μια «επαναλαμβανόμενη ανάπτυξη» του μοντέλου Claude της εταιρείας.
Σύμφωνα με το Bloomberg, αρκετές τράπεζες έχουν επισημάνει ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη αναμένεται να διαδραματίσει ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στις προσπάθειές τους να γίνουν πιο αποτελεσματικές, ενώ ορισμένες έχουν εκτιμήσει τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για τις θέσεις εργασίας.
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες ενδέχεται να μειώσουν τον αριθμό των εργαζομένων τους έως και κατά το ένα πέμπτο ως αποτέλεσμα, όπως εκτίμησαν οι αναλυτές της Morgan Stanley νωρίτερα φέτος.
Μείωση προσωπικού
Η SocGen σημείωσε ότι βλέπει δυνατότητες στην Τεχνητή Νοημοσύνη σε τομείς όπως η αυτοματοποιημένη αναφορά και η παρακολούθηση KPI, στη μείωση του κόστους κωδικοποίησης ή στην αύξηση των συμβουλευτικών δυνατοτήτων προς τους πελάτες.
Η ανακοίνωση αποτελεί μέρος της δέσμευσης του Διευθύνοντος Συμβούλου της SocGen, Σλαβομίρ Κρούπα (Slawomir Krupa), για ενίσχυση της κερδοφορίας.
Την ίδια στιγμή, η τράπεζα ανακοινώνει νέες περικοπές κόστους, μέρος των οποίων αναμένεται να προέλθει από μείωση του εργατικού δυναμικού, την οποία δεν διευκρίνισε.
Διαβάστε επίσης:
Bitcoin: Eπιστροφή πάνω από τα $81.000 – Eισροές $593 εκατ. στα ETFs σε δύο ημέρες
Τραμπ – Σι: Συνάντηση στις ΗΠΑ με επίκεντρο τους δασμούς και την εμπορική εκεχειρία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΛ.Α.Σ.: Συγκροτήθηκαν οι Συντονιστικές Επιτροπές – Τα ονόματα ανά νομό
- Νέος Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ο Δημήτριος Τσομώκος
- Ευρωαγορές: Θετικά πρόσημα με ώθηση από την πτώση του πετρελαίου – Στο επίκεντρο το πολιτικό «σοκ» στη Γερμανία και η ΕΚΤ
- Αεροπορικά καύσιμα: Μεγαλώνει το έλλειμμα στην Ευρώπη το δ’ τρίμηνο – Στροφή στη Νότια Κορέα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.