• Τράπεζες

    Σήμερα το κρίσιμο ΔΣ της Attica Bank για την εκλογή προέδρου

    Attica Bank

    Attica Bank


    Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank και το πρώτο βήμα, όπως όλα δείχνουν, είναι ο κ. Γιώργος Μιχελής να μπει ως μέλος στο ΔΣ ώστε στη συνέχεια να οριστεί πρόεδρος. Αυτή εξάλλου είναι και η επιθυμία του βασικού μετόχου της τράπεζας που είναι ο ΕΦΚΑ. Εκτός απροόπτου, ο κ. Μιχελής θα είναι προσωρινός πρόεδρος της Attica Bank και η απόφαση αυτή αναμένεται να επικυρωθεί από την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, η ημερομηνία της οποίας  θα οριστεί σήμερα από το ΔΣ.

    Υπενθυμίζεται ότι τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την εκλογή νέας διοίκησης στην τράπεζα την έχει ζητήσει ο ΕΦΚΑ, με επιστολή του προς την Attica, την οποία έστειλε την περασμένη βδομάδα.

    Απόρροια της επιστολής ήταν και η παραίτηση του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη από την προεδρία της Τράπεζας Αττικής.

    Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, με ποσοστό 46% στην Αττικής, ζήτησε την παραίτηση του κ. Ρουμελιώτη, για το συμφέρον της τράπεζας και σύμφωνα με πληροφορίες υπέδειξε για τη θέση και τον κ. Μιχελή.

    Σύμφωνα δε με πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης –στο οποίο υπάγεται ο ΕΦΚΑ- δεν θα ζητηθεί απομάκρυνση του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Θόδωρου Πανταλάκη, καθώς εκείνο που προέχει –σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- είναι το συμφέρον της τράπεζας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Μιχελής στο mononews.gr: Αν μου γίνει πρόταση να αναλάβω πρόεδρος της Attica Bank, θα δεχθώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις: Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης από την Attica Bank



    ΣΧΟΛΙΑ