• Τράπεζες

    Semafor: H Goldman Sachs θα ανακοινώσει τα χειρότερα αποτελέσματα των τελευταίων ετών

    Ντέιβιντ Σόλομον-CEO της Goldman Sachs

    Ντέιβιντ Σόλομον-CEO της Goldman Sachs


    Τα  χειρότερα αποτελέσματα τριμήνου εδώ και χρόνια αναμένεται να ανακοινώσει η Goldman Sachs μέσα στις επόμενες ημέρες, με την απόδοση ιδίων κεφαλαίων να κινείται σε χαμηλά μονοψήφια νούμερα, όπως ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

    Η απομείωση της αξίας της μονάδας καταναλωτικών δανείων GreenSky, την οποία η τράπεζα προσπαθεί να πουλήσει λιγότερο από δύο χρόνια μετά την αγορά της, και των στοιχείων ενεργητικού που συνδέονται με το εμπορικό real estate, είναι πιθανό να ξεπεράσουν τα 2 δισ. δολάρια, ανέφεραν πηγές στο Semafor.

    Η GS έχει προσπαθήσει να προσγειώσει τις προσδοκίες για τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου τόσο δημόσια, όπως όταν ο πρόεδρος Τζον Γουόλντρον προέβλεψε πτώση 25% στο trading σε συνέδριο του κλάδου τον περασμένο μήνα, όσο και ιδιωτικά.

    H κακή επίδοση, η οποία είναι πιθανό να είναι πολύ χειρότερη από τις μέτριες μειώσεις των κερδών των αντιπάλων επενδυτικών τραπεζών, θα αυξήσει την πίεση στον διευθύνοντα σύμβουλο Ντέιβιντ Σόλομον, ο οποίος αντιμετωπίζει επικριτικά σχόλια μέσα και έξω από την εταιρεία.

    Διαβάστε επίσης:
    Αποχωρεί από τη Fed ο Bullard για να γίνει κοσμήτορας

    Wall Street: Νέα άνοδος στις αγορές στον απόηχο των στοιχείων για την οικονομία – Στο +1,58% ο Nasdaq

    Νέα άνοδος για χρυσό και πετρέλαιο



    ΣΧΟΛΙΑ