• Τράπεζες

    Χρήστος Μεγάλου: Ιστορική ημέρα για την οικονομία και το ΧΑ – Στόχος της Πειραιώς να γίνει η καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα

    Ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου, ο CEO της ΕΧΑΕ Γιάννος Κοντόπουλος, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Λαζαράκου, ο CEO της Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου και ο CEO του ΤΧΣ Ηλίας Ξηρουχάκης

    Ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου, ο CEO της ΕΧΑΕ Γιάννος Κοντόπουλος, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Λαζαράκου, ο CEO της Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου και ο CEO του ΤΧΣ Ηλίας Ξηρουχάκης


    Ημέρα γιορτής σήμερα για την Τράπεζα Πειραιώς, καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος, Χρήστος Μεγάλου, χτύπησε το καμπανάκι της έναρξης της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά το εξαιρετικά επιτυχημένο placement του 27% που κατείχε το ΤΧΣ.

    Ήταν όλοι εκεί στη Λεωφόρο Αθηνών για να γιορτάσουν, έπειτα από μια έντονη προηγούμενη εβδομάδα, η οποία πάντως στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Ήταν όλοι εκεί, η διοίκηση της τράπεζας, ο Ηλίας Ξηρουχάκης και τα μέλη του δ.σ. του ΤΧΣ που συνέβαλαν στην επιτυχία της διαδικασίας κ.λ.π.

    Όπως δήλωσε ο Χρήστος Μεγάλου μετά την εκδήλωση: «Είναι μια ιστορική ημέρα για την τράπεζα, μια σημαντική ημέρα γιατην οικονομία και το Χ.Α. Η Πειραιώς κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον κι έχει στόχο να είναι η καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα και να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη, στηριζοντας, ταυτοχρονα, και την κοινωνία».

    Ο πρόεδρος της τράπεζας, Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε ότι δεν είναι απλά μια αλλαγή σελίδας αλλά αλλαγή βιβλίου.

    Ο Ηλίας Ξηρουχάκης είπε: «Από την περίοδο 2018-2019 συντελέστηκε ένα θαύμα στην Πειραιώς, ώστε να έχουμε αυτή τη μετάβαση που έχουμε σήμερα.

    Η Πειραιώς μετασχηματίστηκε σε μια ελκυστική τραπεζική οντότητα, σε μια ευρωποαϊκή τράπεζα. Η συναλλαγή δεν έχει διεθνώς προηγούμενο. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο μια τέτοιας κάλυψης placement και με Premium».

    Ο CEO του Χρηματιστηρίου, Γιάννος Κοντόπουλος στάθηκε στην εντυπωσιακή υπερκάλυψη που έφερε προσφορές 10,7 δισ ευρώ.

    H πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου έκανε αναφορά στην ελληνική οικονομία και την ανοδική πορεία που ακολουθεί σταθερά, στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς το χρηματιστήριο της Αθήνας και στη συμβολή της Επιτροπης με στόχο την αναβάθμιση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

    Θυμίζουμες ότι η κάλυψη του placement ξεπέρασε τις 8 φορές και συγκεντρώθηκαν προσφορές περί των 11 δισ. ευρώ. Το ενδιαφέρον είναι ότι η ζήτηση για τις μετοχές της Πειραιώς προήλθε κυρίως από σοβαρούς και μακροπρόθεσμους επενδυτές.

    Σχεδόν οι 9 στους 10 (το 88%) είναι αποκλειστικά μακροπρόθεσμοι επενδυτές, ενώ το υπόλοιπο 12% της διεθνούς συμμετοχής στο placement της Πειραιώς καλύφθηκε από hedge funds.

    Μεταξύ των διεθνών ονομάτων που θα φιγουράρουν στο νέο μετοχολόγιο της Τράπεζας Πειραιώς συγκαταλέγονται οι Pictet, Redwheel, Wellington, Singapore, Lazard, Goldman Sachs, Vanguard, Robeco, Fiera, Fine investment, Millenium, Marshal Wace κ.ά.

    Η σημερινή ημέρα είναι η πλέον κρίσιμη, καθώς στους λογαριασμούς των Ελλήνων ιδιωτών θα πιστωθούν οι μετοχές από το πρόσφατο placement.

    Οι μετοχές αγοράστηκαν στην τιμή των 4 ευρώ. Το απόγευμα θα γίνει το rebalancing της μετοχής για τον Morgan Stanley Capital International.

    Εκτιμάται ότι θα αγοραστούν περίπου 40 εκατ. μετοχές από passive funds.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η HSBC σε πρόσφατη ανάλυσή της δίνει τιμή στόχο για την Πειραιώς τα 6 ευρώ με περιθώριο ανόδου 50%.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρήστος Μεγάλου: Ο CEO που μεγάλωσε τη χρηματιστηριακή αξία της Πειραιώς κατά 56,5 φορές

    Άνοιξε ο χορός των εξαγορών στην πληροφορική – Τι ακολουθεί

    Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με BIO, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΜΥΤΙΛ, ΤΕΝΕΡΓ



    ΣΧΟΛΙΑ