• Τράπεζες

    Πειραιώς: Αντίστροφη μέτρηση για το placement με ράλι της μετοχής

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς

    Χρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζας Πειραιώς


    Ξεκινά στις 14 Φεβρουαρίου η αντίστροφη μέτρηση για το placement της Τράπεζας Πειραιώς, με τη διάθεση του 20% -σύμφωνα με πληροφορίες- των μετοχών που κατέχει το  Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Η τράπεζα θα ανακοινώσει 9 μέρες νωρίτερα, στις 14 Φεβρουαρίου αντί για τις 23,  τα οικονομικά αποτελέσματα για τη χρήση του 2023 και παράλληλα ετοιμάζει το ενημερωτικό δελτίο, ώστε να έχει την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το αργότερο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

    Το διεθνές βιβλίο προσφορών αναμένεται να ανοίξει το αργότερο τη Δευτέρα 4 Μαρτίου και μέχρι τότε θα έχει κλειδώσει και το ποσοστό των μετοχών του ΤΧΣ που θα διατεθούν στο διεθνές επενδυτικό κοινό, αλλά και στην εγχώρια αγορά, όπως έγινε και με το placement της Εθνικής Τράπεζας.

    Ο χρόνος λοιπόν μετράει αντίστροφα για το placement, ενώ το επόμενο διάστημα θα πρέπει να αποφασιστεί και το ποσοστό που θα διατεθεί τελικά, με τις  πληροφορίες να αναφέρουν πως η διάθεση θα αφορά το 20% -από το 27%– που κατέχει το Ταμείο στην Πειραιώς.

    Τις τελευταίες ημέρες η μετοχή της τράπεζας πραγματοποιεί ράλι ενώ την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου έκλεισε στα 3,82 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση της Πειραιώς στα 4,776 δις ευρώ.

    Την ίδια ώρα οι  αναλυτές ανεβάζουν την τιμή στόχο της μετοχής στα 5 ευρώ η Optima και η JP Morgan, στα  4,5 ευρώ η NBG Securities, και στα 5,3 ευρώ η Euroxx.

    Να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο στο road show του Λονδίνου, όσο και σ αυτό της Νέα Υόρκης.

    Ο CEO της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου και η ομάδα του -ο CFO Θοδωρής Γναρδέλλης, η γενική διευθύντρια Επιχειρηματικού Σχεδιασμού, Χρυσάνθη Μπερμπάτη και ο επικεφαλής του IR Ξενοφών Δαμαλάς- είχαν επαφές και παρουσίασαν τις προοπτικές της τράπεζας σε περισσότερους από  45 θεσμικούς επενδυτές.

    Όλα τα «μεγάλα σπίτια» δηλώνουν «παρών» στην επικείμενη διάθεση του ποσοστού που κατέχει το Ταμείο, ανάμεσα τους είναι οι: Blackstone, Threadneedle, BlackRock, Morgan Stanley, Fidelity, Capital, Wellington, Bank of America, αλλά και νέα ονόματα όπως οι: Barron Capital, Passaic Capital.

    Οι ξένοι οίκοι όπως είναι γνωστό έχουν ανεβάσει την τιμή στόχο για όλες τις τράπεζες και ειδικά για την Πειραιώς που έχει μπροστά της το placement.

    Και καθώς οι  πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση μέσω του ΤΧΣ σχεδιάζει την πώληση ποσοστού της τάξης του 20%, αντί του 27% που ήταν η αρχική σκέψη, με αποτέλεσμα πολλοί από τους ξένους να σπεύδουν να τοποθετηθούν από τώρα στη μετοχή, φοβούμενοι μήπως κατά τη διαδικασία του placement αποκτήσουν λιγότερα κομμάτια από αυτά που ενδεχομένως επεδίωκαν.

    Διαβάστε επίσης:

    Πειραιώς: Γιατί ήρθαν νωρίτερα τα οικονομικά αποτελέσματα – Πότε θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών για το placement

    Τράπεζα Πειραιώς: Είμαστε η τράπεζα του αγροτικού τομέα, υποστηρίζουμε και επενδύουμε σήμερα για τη μετάβασή του στο ψηφιακό αύριο

    Πρωτιά της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ στην κατάταξη των ΑΧΕ τον Ιανουάριο
     



    ΣΧΟΛΙΑ